MAC Pro Longwear Concealer review

 

 

Mac Pro Longwear Concealer: voldoet ‘ie echt echt aan de verwachtingen? Over deze concealer heb ik veel goeds gehoord, misschien is het zelfs wel een beetje een hype product. Na alles wat gehoord en gezien heb was ik zo benieuwd geworden dat ik ‘m heb gekocht! En uitgeprobeerd natuurlijk. Ik laat het zien.

Ik heb de Mac Pro Longwear Concealer gekocht bij Douglas, bij de MAC counter (โ‚ฌ18,00). De medewerkster van de MAC counter kan je goed helpen kiezen welke kleur je moet hebben; er wordt naar je huidskleur gekeken, welke kleur matcht, en in het geval van concealer werd mij ook gevraagd of ik een tint gelijk aan mijn huid wilde, of juist een tintje lichter om te highlighten. (Deze tint is NC42)

mac pro longwear concealer review

De verpakkingen van MAC vind ik altijd classy; simpel maar toch een sjieke uitstraling. Het potje is van glas. Staat mooi, maar ik ben nu zo bang om het te laten vallen… tot nu toe heeft het glazen potje mijn onhandigheid in ieder geval overleefd.

Onder het dopje zit een pompje, waar de concealer uit komt. Er komt redelijk veel uit 1 pompje, dat had ik ook al van te voren gehoord van anderen. Hun advies was dan om maar een half pompje te nemen. Leuk advies, maar bijna onmogelijk. Er zit een overgang van 1 milliseconde tussen ‘er komt niks uit’ en ‘ik wil concealer op doen, niet de muur schilderen’-hoeveelheden. Nouja, dat is dan overdreven, maar er komt wel meer uit dan je nodig hebt. De concealer is trouwens wel erg zuinig in gebruik, de hoeveelheid van 1 pompje is nog steeds weinig vergeleken met hoeveel er in het potje zit.

Maar hoe goed werkt ‘ie nou? Ik kan heel wat kletsen, maar een foto is dan toch het meest duidelijk!
Op alle foto’s heb ik (behalve mijn wenkbrauwen) helemaal geen make-up op, om een zo eerlijk mogelijk resultaat te laten zien.

Mac pro longwear concealer review

 1. Geen concealer
 2. Mac Pro Longwear concealer aangebracht
 3. Concealer geblend (met Real Techniques miracle sponge)

Mac pro longwear concealer review

Linkeroog wรฉl Mac Pro longwear concealer, rechts helemaal niks. Ik vind het verschil heel duidelijk!

De pro’s van Pro longwear
Wat mij als eerste en meteen het meest opviel is hoe fijn dit blendt. Echt extreem smooth. De dekking is heel goed, en dat is voor mij een heel belangrijk punt! Er zijn wel goedkopere concealers die even goed dekken, maar deze smeert/veegt zo fijn uit (anderen niet zo), en je ziet geen overgang van concealer naar huid. Ik heb veel te zeuren over concealers, maar dit is echt de beste die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd.

Dit vond ik toch ietsje minder…
Voor betere kwaliteit betaal je vaak ook een hogere prijs. Vind ik prima, maar ik ga toch even zeuren over de prijs. Dit is eigenlijk mijn hele ‘probleem’ met de kosten van hogere kwaliteit producten; het product is 2 keer zo goed als een budget product, maar 3-10 keer zo duur. Zo ook met deze concealer. Niet helemaal in verhouding. (Maar toch blijven kopen hรจ. Het is allemaal zo mooi.)

Ten slotte gaat ook deze concealer in je fijne lijntjes zitten. Alle concealers die ik ooit geprobeerd heb gaan in de fijne lijntjes onder m’n ogen zitten, en deze ook. (Los ik op door af te poederen of te baken; een overdosis los poeder erop, in laten trekken en na 5-10 minuten met een kwast wegvegen)

Dus.
Ja, hij is duur. Ja, hij is heel fijn! Nee, dit is niet de magische concealer die de lijntjes onder je ogen met rust laat. Maar hij is wรฉl beter dan alle andere concealers die ik geprobeerd heb. Dus ik vind dit het eigenlijk wel waard!

Wat denk jij over deze concealer?

 

 

Posts created 907

44 gedachten over “MAC Pro Longwear Concealer review

 1. Ik heb deze ook maar ik vond hem in de winkel goed staan (toen een MAC dame me opmaakte) en nu denk ik dat hij een tikje te donker is voor mij..dus ik doe hem nu onder mijn foundation en dan vind ik het niet meer opvallen. Maar hij zit inderdaad nog erg in de lijntjes. De zoektocht naar DE concealer gaat verder ๐Ÿ˜‰

 2. Deze concealer geeft inderdaad een mooi resultaat, alleen liet ik de mijne vallen toen ik ‘m net een paar dagen had.. dus laat ‘m vooral niet vallen! Verpakking is natuurlijk van glas haha. Heb ‘m daarna nooit meer gekocht vanwege de prijs.

 3. Het verschil is goed te zien, mooi! Jammer dat hij nog wel in de lijntjes trekt, de perfecte concealer die dit niet doet heb ik helaas nog niet gevonden.

 4. Mooie concealer! Ik gebruik nu eentje van catrice en die werkt voor nu ook wel prima. Vind het altijd wel spannend om zo’n duur product aan te schaffen, dus dit soort reviews worden erg gewaardeerd!

 5. Je ziet echt duidelijk het verschil! Ikzelf heb de concealer nog niet aangeschaft aangezien ik dit ook weinig gebruik. Ik heb wel de fond de teint van MAC en daar bij ik zeer tevreden over! Idd wel oppassen met het pompje, daar komt vrij snel vrij veel product uit! ๐Ÿ˜‰
  Liefs x

 6. Ik heb deze concealer ook maar op een of andere manier pak ik toch steeds een concealer met sponsapplicator. Terwijl de formule wel heel fijn is…

 7. Jaa, het verschil is zeker weten te zien, maar ik ben dan altijd benieuwd hoe die aan het eind van de dag zit haha.
  Mijn zoektocht naar de ideal concealer gaat ook nog verder, mocht ik het wondermiddel hebben gevonden hoor je van me :p.

  Liefs.x

 8. Wauw hij dekt prachtig! Ik ben nog op zoek naar een goede concealer. Mij werd de benifit fake-up aangeraden. Maar deze ziet er super uit. Liefs ilona

 9. Mac is voor mij een magisch woord geworden. Zodra ik zie Mac, denk ik: hebben! Maar goed, de prijs houdt me tegen, want na 3 lipsticks ben ik wel even gestopt met kopen, haha.
  Wel een erg mooi resultaat!

 10. Een half pompje?! lol. :’) Ja wauw, dat in de lijntjes zitten is zo irritant. Probeer het soms ook met primers maar ja, ik weet het niet hoor. Het resultaat is wel erg mooi moet ik zeggen!

 11. Ja, deze heb ik ook. Hij dekt inderdaad goed en blendt makkelijk in de huid. Alleen bij mij gaat het ook in de fijne lijntjes zitten. Ook voor mij is het tot nu toe de beste die ik heb geprobeerd.

 12. De resultaat mag er wel wezen, alleen jammer dat het prijzig is. Dat producten in een glazen verpakking zit ken ik. Ben ook altijd bang dat ik het laat vallen. Ook erg fijn dat ze bij Douglas de tijd nemen voor je.

 13. Ik zie echt een verschil, erg goed.
  De prijs… ik heb niets van MAC in huis. Wel heel veel miskoopjes qua concealers. Dan denk ik soms, had ik maar een goede i.p.v. al die niet zo geslaagde budget versies.

  1. Concealers blijven een zoektocht! Ik heb er ook een aantal miskoopjes van liggen, maar daar vind ik andere doeleinden voor ๐Ÿ™‚

 14. Ik hรณรบd van deze concealer. Ook al is hij een beetje duur (en trekt hij inderdaad in de fijne lijntjes), ik kom er toch weer iedere keer bij terug. Ik gebruik deze niet dagelijks, daar vind ik hem iets te heftig en te dekkend voor. Dat heb ik niet nodig. Maar voor een feestje, of als ik flink wil uitpakken is dit zeker mijn favoriet!

 15. De prijs is inderdaad wat aan de hoge kant maar het resultaat is dan ook wel echt wow ๐Ÿ™‚ Ik ben zelf altijd erg tevreden van alles wat foundation/concealer betreft van mac ๐Ÿ™‚ heb geen makkelijke huid en met deze komt het toch wel altijd goed ๐Ÿ™‚

 16. Ik ben fan van MAC! Ik heb al zoveel positieve reviews gelezen over deze concealer dat ik hem echt een keer ga aanschaffen. Zal toch echt even naar de winkel moeten, aangezien ik het kiezen van de kleur dan makkelijker vind. Ondanks dat hij iets in de lijntjes trekt, vind ik hem je wel mooi staan!

 17. Ik was een tijdje over na aan het denken om deze aan te schaffen, misschien dat ik het toch maar ga doen. Tot nu toe gebruik ik altijd de Stay All Day concealer van Essence en deze is ook zรณ fijn. Ik weet niet of die van MAC echt een heel groot verschil voor mij gaat maken.

  1. Het prijsverschil met Essence is wel enorm, maar de formule van MAC is wel echt aanzienlijk fijner dan andere concealers! Als je puur een betere dekking zoekt is NYX concealer wand HD ook een aanrader (7 euro, Douglas). Die van MAC is echt de fijnste die ik geprobeerd heb, en op 2 staat die van NYX.

 18. Deze concealer heb ik nog niet geprobeerd! Wel de studio finish. Dat is een compactere concealer. Geen vloeibare, meer een cream. Die vind ik zelf ERG fijn. Zeker met de Beautyblender opgebracht.
  Maar soms wil ik wel eens een meer vloeibare concealer. Zal deze eens proberen!
  Jammer van de lijntjes, dat heb ik ook altijd โ˜น๏ธ

 19. Ik kan je van harte de NARS Radiant Creamy concealer of de Maybelline Fit Me OF the Collection concealer aanraden. NARS & Maybelline zijn zo’n beetje een dupe van elkaar. NARS heeft echter wel een betere kleuren selectie en vind ik net een tikkeltje fijner. Maar voor mij zijn dit de enige concealers die niet razendsnel in de lijntjes trekken.

  1. Die van NARS wil ik heel graag proberen, maar die kan je alleen via ASOS bestellen, en dan weet ik niet welke kleur/tint ik moet nemen :'(

 20. Helaas trekken vloeibare/cremerige concealers nou eenmaal in de lijntjes onder de ogen *zucht* maar hopelijk helpt zoveel mogelijk afpoederen ๐Ÿ˜€ ik vind dat deze een mooie resultaat geeft bij jou. Ik ben zelf ook wel benieuwd naar concealers van MAC, maar momenteel ben ik nog tevreden met de mijne van Bobbi Brown. Daarna misschien eens zoeken naar eentje die minder gaat creasen? Een poeder? Of een creme? :O

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven