Cadeautips – wanneer je het even niet meer weet

Voor sommige mensen is het bijna onmogelijk om een cadeau te vinden. Ze vinden niks leuk, weten niet wat ze willen, hebben alles al, wat het dan ook mag zijn: je weet niet wat je voor ze moet kopen! Ik heb er ook wel eens last van, maar ik wil dan toch graag iets geven waar iemand op z’n minst een klein beetje blij mee is, of iets aan heeft. Hoe ik dan te werk ga wil ik graag met jullie delen, misschien maakt dat de zoektocht wat makkelijker.

Vraag aan diegene wat hij/zij wilt.
Klinkt heel voor de hand liggend. Maar toch wordt het vaak niet gevraagd. Het is toch leuker als je iets kan geven wat iemand al een tijdje had willen hebben, in plaats van dat je iets geeft wat minder leuk is omdat je per se wilt dat het cadeautje een verrassing is? Misschien vind je een cadeau uit een camping winkel wel heel stom om te geven, maar is de ontvanger er juist blij mee.

Spreid je kansen.
Hoe meer je koopt, hoe meer kans dat er geliefde artikelen bij zitten. Hoe werkt dat in de praktijk? Koop meerdere (kleine) dingen en stop deze in een mandje, versier het leuk en voilá. Je kan denken aan chocola, crèmepjes, haarverzorging spulletjes, mini’s, kleine drankflesjes, noten (eten doet het verrassend vaak goed) of andere dingen waarvan jij weet of vermoedt dat hij/zij die graag heeft.

Cadeaubonnen
Cadeaubonnen zijn zo ondergewaardeerd wat mij betreft. Het is een opgeleukte manier van geld geven. En nee, dat is niet saai, want met een cadeaubon kan je gewoon lekker halen wat je wilt! Gratis. Want de cadeaubon betaalt. Dat is toch een geweldige ervaring? Waarom zou je dat iemand niet willen geven? Zorg wel dat je zeker weet dat de ontvanger graag naar die winkel gaat.

Cadeaubox
Eigenlijk een soort magische combinatie van een cadeaubon en een spreid-je-kansen-cadeaupakket … maar dan hoef je er niet over na te denken! Ik heb het over een box zoals de beautybox; een van te voren samengesteld pakket met verschillende beauty-producten. Je kan een losse box bestellen, of een abonnement op zo’n box geven! De prijs ligt meestal rond de 15 euro per box. Voor de mensen die misschien niet zo met beauty bezig zijn, maar liefhebber van games of geeky hebbedingetjes is er de Loot Crate! Dit een van te voren samengestelde box met allerlei verschillende geeky game, serie en filmgerelateerde hebbedingetjes, van mokken tot t-shirts. Het thema verandert per maand; als je een betere indruk wilt krijgen van wat er nou in zo’n loot crate zit kun je op de site loot crates van afgelopen maanden bekijken.

Alweer?
Geef je elk jaar hetzelfde? Vind je dat saai of vervelend? Vraag dan het volgende: is diegene er elke keer weer blij mee? Als het antwoord hierop ja is, is het nog steeds een goed cadeau om te geven! Het gaat er toch om dat iemand er blij mee is? Beter een leuke gewoonte dan een slechte verrassing, toch?
Als de ontvanger toch elke keer hetzelfde cadeautje ook een beetje saai begint te vinden: stay tuned voor meer opties!

Bak een taart!
Helemaal niks mis met een taart! Taart is lekker. Taart is leuk. Taart hoort bij een feestje. Taart komt in zo veel verschillende soorten, maten , kleuren, smaken. Taart kun je zo moeilijk maken of eenvoudig houden als je wilt. Zelfs als je vindt dat je super slecht bent in bakken is er wel een recept waar jij een geweldige taart mee maakt. Taart is met liefde bereidt. Taart maken is persoonlijk. Je kan een 3-lagen fondantmarsepeincreatie met bladgoud en aarbeitjescrémevulling en stikjes en glitters maken, of je maakt gewoon een chocoladetaart met chocola en chocola. Of gewoon vanille-slagroom, met vruchtjes. Kortom, zo veel opties! Sky is the limit! En taart is lekker. Had ik al gezegd dat taart lekker is?

Deel een cadeau
Dit vind ik een geweldige manier om iemand een cadeau te geven waar die echt blij van wordt! Vaak kun je misschien wel iets bedenken waar diegene blij mee zou zijn, maar zit het ver boven budget. Oplossing? Trommel wat andere vrienden of kennissen op, leg allemaal wat in en koop gezamenlijk het cadeau! Hoppetee.
Weet je het nog steeds niet?
Heb je te maken met iemand die taart vies vindt, niet van cadeaupakketjes houdt, nergens een cadeaubon voor zou gebruiken, het zelf ook niet weet en je eigenlijk nooit weet wat je moet geven? Dan is het een echte moeilijkerd. In dat geval is gewoon geld geven altijd nog de laatste optie. Je kan het in een leuke of ingewikkelde surprise verstoppen, of je kan natuurlijk ook gewoon geld in een leuk kaartje doen en er wat liefs bij schrijven. Als allerlaatste optie is het namelijk prima om geld te geven, want is er ooit iemand niét blij geworden van geld krijgen? Precies.

 

Hoe bedenk jij wat jij iemand cadeau geeft?

Posts created 878

12 gedachten over “Cadeautips – wanneer je het even niet meer weet

  1. Ik probeer altijd iets te geven waar iemand op zit te wachten, maar dat ook aangeeft dat je echt naar iemand geluisterd hebt en hoe belangrijk iemand voor je is. Helaas vergeet ik het altijd op te schrijven wanneer ik op een idee kom…

  2. Iets om (samen) te doen! Ben zo al naar verschillende concerten geweest, in een trampolinepark geweest en dit weekend indoorskiën. En zelf kreeg ik een keer een festivaldagje voor m’n verjaardag ?

  3. Super goede tips! Vooral de laatste tip kom mij erg bekend voor 😀 Zelf hou ik wel van cadeautjes geven en inpakken. En vooral bij de tip ”spreid je kansen” ziet er erg leuk uit met alle kleine dingetjes en inderdaad wat je ook zegt meestal zit er dan wel altijd wel iets bij wat hij of zij leuk vindt.

  4. Handig artikel! Ik ben altijd zo slecht in het bedenken van cadeau’s, vooral voor mannen haha! Wat heb jij trouwens geweldige wenkbrauwen even tussendoor.
    😀

  5. Leuke inspiratie! Een taart bakken is leuk, dat ga ik een keertje voor iemand doen! Ik maak ook vaak zelf pakketjes van allerlei kleine dingetjes, dan zitten er ook altijd wel wat leuke dingetjes bij. En met vriendinnen geven we inderdaad vaak samen een iets duurder cadeau 🙂

  6. Leuke tips! Ik vind het altijd lastig om cadeautjes te shoppen, dus probeer ik het hele jaar goed naar mensen hun wensen te luisteren en dit op te schrijven, werkt ook erg goed 😉

  7. Een taart bakken voor iemand is heel erg leuk idee. Persoonlijk vind ik een cadeau kopen voor iemand altijd erg lastig, je wilt namelijk iets moois geven waar die persoon echt van houdt. Leuke tips! Ik ga deze tips meenemen tijdens het kopen van de kerstcadeautjes.

  8. Hele goede tips! Vooral cadeaupakketjes geef ik vaak, als je er een thema bij bedenkt en het leuk inpakt is het echt leuk om te geven. Eten geven heb ik nog niet eerder aan gedacht maar is ook een hele goeie, wie wordt er nu niet blij van een pakketje vol lekkere dingen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven