jonger lijken met makeup

Zo krijg je een glowy blush make-up look!

Het leuke aan make-up is dat je elke look kan creëren die je maar wilt. Heb je zin in een frisse, zachte look met een glowy blush? Lees hier hoe je dat maakt!

Ga voor een vloeibare of crème blush

De mooiste glowy, dewy finish krijg je van een vloeibare blush of een crèmeblush. Er is tegenwoordig zelfs blush in de vorm van een gel! Deze formules geven de mooiste stralende finish. Je kunt deze blush ook heel erg mooi blenden met een beautysponsje.

Gebruik je zowel poedermake-up als vloeibare make-upproducten in je routine? Breng dan eerst de vloeibare producten aan en daarna pas de poederproducten.

Kies de juiste tint en finish

Als je voor een glowy blush look gaat, staat een neutrale of warme tint vaak het mooist. Denk aan kleuren zoals perziktinten en koraaltinten. Heb je een koele ondertoon? Dan kun je waarschijnlijk beter gaan voor een tint die wel wat warmte heeft, maar niet té warm staat, zoals rozige tinten.

Vergeet niet om op de finish van je blush te letten, vooral als je een poeder blush gebruikt. Een matte blush kan heel mooi zijn, maar zorgt niet voor een dewy of stralend effect. Je kunt het beste gaan voor een glanzende, stralende of glowing blush.

Een liftend effect met blush

Je kunt je look nóg frisser maken met blush. De manier waarop je blush aanbrengt maakt namelijk veel verschil! Voor een extra fris effect kun je je blush op een manier aanbrengen die je gezicht lift. Kort samengevat breng je de blush hoger aan op je gezicht. Zorg er natuurlijk ook voor dat je de blush gelijkmatig blendt. Zo krijg je die effen, stralende look.

Voor wat extra inspiratie en informatie over blush op een liftende manier aanbrengen, kun je het onderstaande filmpje bekijken.

Dude, blush placement changes your whole face

Hey remember how I’m having a totally existential makeup crisis? Well Now I can’t decide with side I like better. But here’s how blush placement changes your face or whatever.

Maak je look af met een dewy finish

Last, but not least: maak je look af met een goede setting spray. Zo blijft je make-up langer mooi, houdt het langer een ‘fresh’ uitstraling en ziet je gezicht er stralender uit. Heb je een droge en/of doffe huid? Kies dan gerust voor een setting spray met een extra dewy of stralende finish!