glowy summer skin

Summer skin beauty routine: zo krijg je de perfecte stralende huid!

Skinimalism, oftewel, een gezonde, stralende huid met minimale make-up: ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dat niet willen! Helemaal in de zomer is het heerlijk om glowy summer skin te zien wanneer je in de spiegel kijkt. Met de juiste combinatie van skincare en make-up kan iedereen dat bereiken. Hoe en wat precies, leg ik hier uit!

Skincare: de basis voor glowy skin

Een mooie huid begint met, je raadt het al: een goede huidverzorging! Skincare is echt de basis van elke look, of je nou wel of geen make-up draagt. Begin altijd met huidverzorging die bij jouw huidtype en huidbehoeftes past. Douglas heeft bijvoorbeeld een breed assortiment met goede huidverzorging.

Geef dus eerst je huid wat het nodig heeft! Daarna ga je pas verder met tips en tutorials.

Maar; je bent hier natuurlijk gekomen voor tips voor een stralende, zomerse glowy skin look. De beste producten om je basis extra egaal en stralend te maken, zijn:

  • Een goede moisturizer – die heb je misschien al liggen!
  • Een hydraterend (glowy) serum – geeft je huid net die extra, stralende boost. Een fijne gezichtsolie kan dit effect ook geven! Let natuurlijk wel op met gezichtsolie als je huid daar snel acne van krijgt.
  • Een hydraterende of radiating primer – geeft je huid een egaliserend, stralend effect, maar zorgt er ook voor dat je make-up beter blijft zitten. 2-in-1, dus!
  • Vergeet niet je sunscreen met spf! Het algemene advies is om spf 30 of meer te gebruiken.
glowy summer skin

Welke foundation en/of concealer?

Omdat we voor glowy skin gaan, kiezen we in ieder geval geen matte foundation. Probeer ook dikke, cakey make-up te vermijden; dit helpt vaak niet voor een stralende, minimalistische look.

Maar wat moet je dan wél hebben? Dat ligt aan je huidtype. Heb je een normaal tot droog huidtype, kies dan een stralende/dewy/radiating foundation. Heb je een vettig huidtype, kies dan een foundation met een velvet of natural finish. Gebruik zo min mogelijk dekking; alleen wat je écht voor jezelf het minimale vindt. Onnodig veel dekking doet afbreuk aan het stralende, natuurlijke effect.

Kies een concealer op dezelfde manier. Als je heel minimaal (of helemaal geen) last hebt van donkere kringen onder je ogen, dan is het niet eens nodig. En anders is misschien de dekking van je foundation ook wel voldoende. Vind je dat concealer écht nodig is? Gebruik dan een concealer met een hoge dekking -je hebt dan minder product nodig om de verkleuring te bedekken- en gebruik een super klein beetje.

Natuurlijke, stralende bronzer

Meestal zijn bronzers al stralend, dus daar hoef je niet specifiek apart naar op zoek. Wel raad ik je aan om een vloeibare bronzer, crème bronzer of stick bronzer te gebruiken. Deze bronzers blenden veel beter met je huid – en met vloeibare foundation.

Zou je het liefst willen dat je bronzer langer blijft zitten dan één dag? Dan kun je met zelfbruiner voor je gezicht een soort semipermanente bronzer/contour look creëren. Let wel op dat je de juiste kleur kiest, gebruik een goede self-tanner en laat het niet te lang intrekken.

In dit filmpje zie je hoe het werkt:

Maak het af met setting spray

Je hebt nu alles voor de basis van je glowy skinimalism summer look! Breng naar wens nog een likje mascara, een mooie nude lipstick, lipgloss, wat blush of andere make-up aan. Breng vervolgens een dewy of glowy setting spray aan en je bent klaar! Je huid straalt net dat beetje meer en je look blijft langer mooi.