Waterproof zwemmen met make-up doe je zo!

Zwemmen en make-up zijn twee dingen die goed samen gaan, hebben we altijd geleerd. Maar is dat wel echt zo? Nou, zwemmen met make-up (zonder dat het een rommeltje wordt) kan wel, maar dan moet je maar net even weten hoe en wat. Ik leg het hier allemaal uit!

Speciale waterproof primer

Met een waterproof primer, maak je je hele basis al waterproof. En je weet; een goed begin is het halve werk! Wil je een volledig waterproof make-up look, zoek dan naar een primer met een waterdicht effect. Het is het handigst om vervolgens ook waterproof make-up producten te gebruiken.

Primers die je make-up 100% waterproof maken zijn aardig zelfdzaam. In plaats daarvan kun je ook een beschermende primer gebruiken. Die zijn al een stuk makkelijker te vinden. Het merk GOSH heeft bijvoorbeeld een betaalbare variant.

No Title

No Description

Waterproof make-up

Op die beschermende basis breng je vervolgens waterproof make-up aan. En ja, zo ongeveer elke soort make-up die je kunt bedenken, bestaat in een waterproof variant. Naast waterproof mascara is er dus ook waterproof foundation, waterproof oogschaduw, waterproof lipstick en ga zo maar door. Ik raad je wel aan om even reviews op te zoeken voor je gelooft dat een product écht goed waterproof is. Zo kom je alleen op de beste make-upproducten uit!

Nog een tip om je make-up look zo waterproof mogelijk te houden: probeer te voorkomen dat je veel laagjes stapelt. Hoe dikker de make-up, hoe minder grip het heeft op je huid. Dikkere lagen make-up gaan sowieso sneller glijden, en in contact met water is dat alleen maar erger.

Waterproof én smudgeproof

Handig feitje om te weten: smudgeproof producten zijn over het algemeen ook een stuk beter bestand tegen contact met water! Als het een product is dat waterproof én smudgeproof is, dan zit je al helemaal goed. Het kan dus geen kwaad om te zoeken op smudgeproof producten als je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar, let op: ook al is je make-up smudgeproof en waterproof; probeer niet in je gezicht te vegen of te wrijven. Dat helpt namelijk nooit om je make-up langer te laten blijven zitten.

De juiste setting spray

Setting spray is gemaakt om je make-up mooi te houden en te beschermen. Dat helpt dus ook wanneer je je make-up waterproof wil maken! Kies een zo sterk mogelijke setting spray die voor jou werkt. Het liefst eentje die waterproof is, natuurlijk! Het zou zomaar eens goed zo kunnen zijn dat jouw favoriete setting spray al waterproof is. En een waterproof setting spray is altijd een goede investering, want het helpt ook om je make-up te beschermen als je bijvoorbeeld de regen in gaat.