cosmetica beauty reisverpakkingen

Op vakantie? Dit zijn de handigste beauty reisproducten!

De voorpret van vakantie begint al bij het inpakken. Het is ook het moment waarop je geconfronteerd wordt met hoeveel spullen je eigenlijk allemaal mee wil nemen. In mijn geval is dat in ieder geval veel. Fullsize cosmetica en beauty-apparaten meenemen kost flink wat ruimte in je tas … dat kan een stuk efficiënter! Om ruimte in je tas of koffer te besparen, deel ik hier mijn favoriete beauty reisproducten.

Handige beauty mini’s/reisverpakkingen

Bepaalde reisverpakkingen of mini’s maken niet zoveel verschil. Een lipstick, eyeliner of mascara is al een klein product, dus daar hoef je niet per se een kleinere variant of reisverpakking van te hebben.

Het is wél ontzettend handig om een mini setting spray, miniatuur parfum een mini foundation en/of mini gezichtsreiniger te hebben. Die mini’s passen niet alleen beter in je tas, maar zijn ook klein genoeg om in het vliegtuig in je handbagage mee te mogen. Een mini kwastenset is trouwens ook superhandig! Die zijn wat korter, zodat je make-uptasje makkelijker dichtgaat.

No Title

No Description

Een setje lege miniflesjes kopen is trouwens ook super handig: dan hoef je bijvoorbeeld niet apart een miniverpakking van je conditioner te halen. Je vult de flesjes gewoon met producten die je al hebt staan en je kan de flesjes hergebruiken.

Compacte beautytools

Waar ik ook heen ga: m’n stijltang moet mee. Een gewone stijltang is een best groot en lomp ding, helemaal met de hittebeschermende hoes eromheen. Speciaal voor tripjes en reisjes heb ik een mini-stijltang! De variant die ik heb, zie je hieronder. Deze is ook draadloos te gebruiken. Dubbel zo handig als er even geen stopcontact in de buurt is… of als er helaas geen spiegel in de buurt van een stopcontact is.

No Title

No Description

Of een reisföhn handig is, hangt af van waar je verblijft. In hotels ligt er bijna altijd wel een föhn op de kamer. Als je een AirBnB huurt, kun vaak in de advertentie terugvinden of er een föhn aanwezig is. Is die er niet? Dan is een compacte reis föhn/reis stijltang een goed plan.

Cosmetica in het vliegtuig: wat telt allemaal als vloeibaar?

Nog een laatste tip voor de vliegende vakantiegangers onder ons … ga ervan uit dat ALLES wat niet overduidelijk een vast product is, als vloeibaar wordt gerekend. Gel, dikke crèmes, wax: het wordt allemaal meegerekend als vloeibaar. Ik kwam erachter toen ik een grote pot haarwax in m’n handbagage mee wilde nemen. Die verdween in de prullenbak. Vloeibare producten in je handbagage mogen maximaal een verpakking van 100 ml hebben. In de ruimbagage mogen grotere verpakkingen wél gewoon mee.

Welke beautyproducten kunnen écht niet missen als je op vakantie gaat?