tips tegen pluizig haar

De beste tips tegen pluizig haar!

Pluizig haar is meestal niet de look die wilt voor je haar, en het kan ook nog eens best hardnekkig zijn. Hoe kom je van pluizig haar af? Vandaag ga ik je (hopelijk) redden van pluizig haar met m’n favoriete tips!

Verzorging en hydratatie

Pluizig haar heeft hydratatie nodig! Verzorg het daarom goed met de nodige producten. Maar ja, wat zijn de beste producten precies?

Om te beginnen is het goed om eens in de week een masker in te laten trekken. Volgens mijn kapster is een haarmasker met arganolie het beste. Laat het gerust een hele nacht intrekken: hoe langer, hoe beter. Let er wel op dat je het masker niet te dicht op je hoofdhuid aanbrengt, anders gaat je haar er vettig uitzien. Over de lengte en de punten verdelen werkt het beste.

Moroccanoil is bijvoorbeeld een goed merk voor fijne haarmaskers en andere verzorgingsproducten om pluizig haar weer mooi glad te maken. Ligt dat niet binnen je budget? Schwarzkopf Professional heeft producten die redelijk goed werken en nog aan de betaalbare kant zijn. Sterker nog, de ‘Frizz Away’ lijn is speciaal tegen pluizig haar gemaakt!

tips tegen pluizig haar

Dode punten… helaas moeten ze eraf

Om je haar gezond te houden, is het belangrijk om het op tijd te laten bijpunten. Ik weet dat er reclames zijn met shampoos ’tegen dode punten’, maar dode en gespleten punten kun je niet weer levend maken. Met de juiste verzorging kan je voorkomen of uitstellen dat je punten doodgaan of splijten, maar als het eenmaal is gebeurd, kom je er alleen vanaf bij de kapper. Dan moet de schaar erin, helaas.

Je kan natuurlijk wél zoeken naar een kapper die absoluut niet meer dan nodig afknipt. Is een zoektocht, maar als je je haar langer wil laten groeien, en het groeit al niet zo snel, is het de moeite waard.

Pluizig haar in model brengen

Tip 1 om pluizig haar in model te brengen: kam het liever niet wanneer het droog is. Vooral de curly girls onder ons weten dat dit dé trigger is om haar pluizig te krijgen. Ontklit je haar het liefst wanneer het vochtig is, of kam je haar onder de douche wanneer je conditioner in hebt.

Tip 2 om pluizig haar in model te brengen: gebruik een serum of olie om je haar glad te maken. Net als bij haarmasker, geldt het advies om het product dat je gebruikt vooral te focussen op de lengte en de punten van je haar. Als je haarolie bij de aanzet aanbrengt, gaat je haar er vet uitzien.

Tip 3: gebruik je een föhn, krultang, stijltang of andere stylingtool met hitte? Gebruik dan altijd een heat protector! Hitte droogt je haar namelijk uit, wat het pluiziger maakt.

Breng je haar verder in model zoals je gewend bent en gebruik eventueel een beetje haarspray het langer in model te houden. You look fabulous!

Heb jij snel last van pluizig haar?