mee-eters verwijderen

Hoe kom je af van mee-eters op je huid? Mijn tips!

Als je een zachte, egale huid wil, zijn mee-eters in je gezicht niet wenselijk. Weg ermee! Maar hoe pak je dat het beste aan? Hier krijg je eerste hulp bij vervelende mee-eters!

Hoe ontstaan mee-eters eigenlijk?

Om meer over mee-eters te begrijpen, is het handig om te weten waar ze vandaan komen. In het Engels worden ze ‘blackheads’ genoemd, als je dat toevallig wil weten.

Mee-eters in je gezicht ontstaan simpelweg doordat je poriën verstopt raken. Er hoopt zich teveel talg op wat nergens heen kan en vervolgens vormt de mee-eter zich in je huid.

Mee-eters in je gezicht voorkomen

Om mee-eters te voorkomen, is het dus belangrijk om je poriën te reinigen. Want, of je nou pech hebt met een huid die veel talg aanmaakt, of opstoppingen van talg krijgt doordat er make-up op je huid blijft zitten; in beide gevallen helpt het om je gezicht regelmatig en grondig te reinigen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Producten tegen mee-eters zijn dan ook vaak reinigende of exfoliërende producten.

Mee-eters verwijderen

Als je eenmaal mee-eters hebt, is het gelukkig mogelijk om er vanaf te komen. Daarvoor bestaan er verschillende tools om die vervelende mee-eters te verwijderen.

Skincare tegen mee-eters

Zie je mee-eters op je huid verschijnen en wil je er snel vanaf? Dan kun je een neusstrip of een anti-blackheads masker gebruiken. Als je alleen wat mee-eters op je neus hebt, is een neusstrip voldoende. Heb je last van mee-eters op een groter deel van je gezicht, dan verwijder je die effectief met een anti-blackheads masker. Het ligt er dus maar net aan hoeveel last je ervan hebt.

Een nadeel van neusstrips en anti-blackhead maskers is dat ze altijd vrij sterk aan de huid hechten. Het zijn meestal hardnekkige peeling maskers, en het verwijderen van zo’n strip of masker is niet zo fijn. Sterker nog, met een beetje pech kan het zelfs wat pijnlijk zijn. Misschien valt het bij jou mee of heb je het ervoor over, maar ik zeg het maar even. Wil je geen peeling masker of neusstrip gebruiken, dan zijn er nog andere opties.

Tools om mee-eters te verwijderen

Wil je efficiënt je mee-eters verwijderen, dan zijn daar handige tools voor! Om te beginnen is er de handmatige comedonendrukker. ‘Comedonen’ is een andere benaming voor mee-eters, dus deze tool is hier speciaal voor gemaakt. Wellicht heb je deze tool als eens bij een schoonheidsspecialist of huidspecialist voorbij zien komen. Je kan ze dus ook zelf gebruiken.

No Title

No Description

Een tweede optie om mee-eters makkelijk en efficiënt te verwijderen is de vacuüm gezichtsreiniger. Zo’n apparaatje is een flink stukje duurder dan een handmatige comedonendrukker, maar werkt een stuk makkelijker! Je zet ‘m aan, houdt ‘m op de mee-eter en vervolgens verwijdert dit handige apparaatje de mee-eter met een vacuüm. Vooral als je snel en regelmatig last hebt van mee-eters, is dit wellicht de investering waard!

No Title

No Description

Heb jij vaak last van mee-eters?