skincare gadgets

Gadgets voor huidverzorging: Wat doen ze precies? Zijn ze nuttig?

Op het gebied van huidverzorging zijn er steeds meer ontwikkelingen, net als op het gebied van technologie. Daar worden zelfs combinaties van gemaakt: skincare gadgets. Dit zijn handmatige tools en elektronische apparaatjes die je helpen om je huid te verzorgen en mooi te houden. Welke zijn er precies, wat doen ze en helpen ze wel echt? Dat lees je hier!

De dermaroller

We beginnen met een handmatige skincare tool: de dermaroller. Dermarollers zijn rollers met kleine naaldjes, waardoor je thuis aan microneedling kunt doen. Het doel van de dermaroller is om met kleine prikjes je huid te stimuleren om een herstelstofje aan te maken: collageen. Collageen is een belangrijk stofje voor een mooie huid.

No Title

No Description

Het is geen handig idee om zomaar in je gezicht te gaan prikken met naaldjes. Ten eerste klinkt dat al niet zo steriel, maar je kan zo ook je huid beschadigen. Met een dermaroller kun je al wat veiliger te werk gaan. Lees wel altijd de gebruiksaanwijzing goed door! Je wil niet per ongeluk je huid beschadigen.

Dan is er nog de vraag … werkt een dermaroller echt? Het korte antwoord: ja. Het uitgebreide antwoord: ja, mits je een goede routine ontwikkeld, die consequent volgt en je nauwkeurig de aanwijzingen voor het gebruik van een dermaroller opvolgt. De resultaten verschillen per huidtype en persoon, maar er zijn goede resultaten geboekt met dermarollers.

Elektrische gezichtsreinigers

Ik kan meteen zeggen dat elektrische gezichtsreinigers nuttig zijn. Haal maar eens aan het eind van de dag een make-up doekje over je gezicht en gebruik daarna bijvoorbeeld een ultrasone reiniger. Je zult zien dat er op eens een heleboel extra make-upresten van je gezicht af komen!

Elektrische gezichtsreinigers zijn dus erg nuttig om je huid dieper te reinigen. Ze zijn er in allerlei soorten en vormen. Onderling kan ik me niet voorstellen dat er belachelijk groot verschil is. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je fijn vindt werken en hoe gevoelig je huid is.

No Title

No Description

Led-maskers

Tegenwoordig zijn er ook led-apparaatjes die maskers dieper op je huid in laten werken! Dit zijn ook wel de led-maskers. Normaal gesproken breng je een masker aan op je gezicht, maar met zo’n apparaatje kun je het mild en vakkundig je huid in masseren.

Het doel is dat werkzame ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen. Is het iets wat je zó erg nodig hebt dat het een levensbehoefte is? Nee. Helpt het om het beste uit je maskers en huidverzorging te halen? Ja!

Welke skincare gadget spreekt jou het meest aan?