beste huidverzorging in simpele stappen

Extra goed voor je huid zorgen dit jaar? Volg deze simpele stappen!

Je huid krijg je maar één keer, dus we moeten er goed voor zorgen. Neem jij jezelf ook altijd voor om beter voor je huid te zorgen, maar weet je ook niet zo goed hoe je dat het beste doet? Geen zorgen, je hebt niet per se een ingewikkelde skincare routine met 17 stappen nodig. Volg deze simpele basisstappen en zorg makkelijk extra goed voor je huid.

Reinig aan het einde van de dag

Als je wilt dat je vuile was weer lekker schoon wordt, doe je er dan alleen wat parfum op en trek je het aan? Nee, waarschijnlijk doe je het eerst in de wasmachine, zodat je zeker weet dat het écht schoon is. Nou, dat geldt dus ook voor je huid. Om alle crèmes, lotions en andere skincare producten optimaal in te zetten, begin je met een schone huid.

Gezichtsreiniging is dus de eerste stap. Hoe je dat doet, is gelukkig geen hogere wiskunde: daarvoor gebruik je een gezichtsreiniger. Dit zijn gelukkig geen ingewikkelde of dure producten. Het enige wat je hoeft te doen, is je gezicht te wassen met de reiniger.

Hydrateer

Zorg dat er in ieder geval één hydraterend of voedend product in je skincare routine zit. Dit geldt voor zowel een vette als droge huid! Bij een droge huid ligt het voor de hand, maar ook vette huidtypes hebben hydratatie nodig. Hoe minder hydratatie je huid krijgt, des te meer oliën je huid aan wil maken. En daar wordt je huid weer vetter van. Dus; hydrateer je huidje.

beste huidverzorging in simpele stappen

Gebruik SPF

Hoe jong of oud je ook bent: waarschijnlijk houd je je huid zo lang mogelijk zo jong, glad en zacht als maar kan. Wist je dat zonnestraling een van de grootste factoren zijn die huidveroudering veroorzaken? Daar moet je je huid dus tegen beschermen.

Je huid beschermen tegen zonnestraling doe je met SPF. Waarschijnlijk smeer je je in wanneer het zomer is en voordat je in de zon gaat liggen, maar de zon schijnt het hele jaar door. Ook als het buiten koud of bewolkt is, bereiken zonnestralen je huid. Alleen in het donker gebeurt dat niet. Het is daarom elke dag raadzaam om een product met SPF te smeren, zoals een dagcrème of moisturiser met SPF. Het liefst vanaf factor 30.

Extra verzorging voor jouw huidtype

Wat voor verzorging verder nuttig is voor jouw huid, ligt heel erg aan … *verrassing* je huidtype. Hoewel reinigen en SPF gebruiken nuttig is voor elk huidtype, is er weinig verder skincare advies wat bij élke huid past. Ik raad je aan om -vooral in het begin- je huidverzorgingsroutine niet onnodig te ingewikkeld te maken. Begin met de basis, reinig, gebruik SPF, hydrateer en kies bijvoorbeeld een serum of exfoliërend product dat bij de behoeftes van jouw huidtype past. Serums met retinol komen bijvoorbeeld veel voor in anti-aging producten.

Combineer niet klakkeloos allerlei verschillende producten; sommige werkzame ingrediënten helpen elkaar niet. Andere combinaties versterken elkaar juist weer. Ik weet dat ik beloofd heb dit artikel niet al te ingewikkeld te maken, dus dat zal ik verder ook niet doen. Vraag bijvoorbeeld eens advies bij een huidspecialist. Advies vragen is gratis en scheelt je een hoop nadenkwerk. Een professional weet immers wat goed voor je is!

Gebruik jij veel verschillende huidverzorgingsproducten?