droge handen verzorgen

Droge handen in de winter zijn verleden tijd met deze tips!

Het vriest nog niet, maar koudere dagen zijn op komst. Dat betekent ook dat we onze hydraterende skincare weer mogen opschalen … anders krijg je last van een droge huid. Een handcrème kennen we allemaal wel, maar dat is niet altijd genoeg. Met deze tips houd je de hele winter door heerlijk zachte, verzorgde handjes. Fijn!

Moet het écht handcrème zijn?

Als je even snel wat op je handen wil smeren, pak je misschien even snel je bodylotion of dagcrème erbij. Dat werkt ook, toch? Of moet je per se handcrème hebben?

Het antwoord ligt in het midden. Het kan geen kwaad, maar is ook niet optimaal. De dikte van je huid verschilt namelijk per lichaamsdeel. Crèmes voor een bepaald lichaamsdeel zijn dan ook gemaakt om precies die huiddikte goed te hydrateren. Een verkeerde crème kan daarom te snel intrekken, te kort hydrateren of te lang op je huid blijven liggen. Een handcrème voor je handen heeft dus de voorkeur.

Voorkomen is beter dan genezen

Heb je erg last van droge, schrale handen? Let dan goed op welke handzeep je gebruikt. Een handzeep met veel parfum kan je huid bijvoorbeeld uitdrogen of irriteren. Je kan dan zoveel handcrème smeren als je wilt, maar als je de oorzaak van droge handen niet wegneemt, heeft het maar weinig nut.

droge handen verzorgen

Droge velletjes op je handen

Maar als je eenmaal droge handen hebt, wil je er vanaf. We gaan voor boterzachte handjes. Is je huid niet alleen uitgedroogd, maar heb je ook losse velletjes? Dan doe je precies wat je doet wanneer je droge velletjes in je gezicht hebt: je gebruikt een scrub, maar dan een speciale handscrub.

Als je je handen gaat scrubben, laat dan je bodyscrub staan en gebruik een echte handscrub. De korrelgrootte en hardheid verschilt per scrub en is afgestemd op het lichaamstype. Te mild of te hard scrubben helpt je handjes niet in de goede richting.

Een extra hydraterende boost

Ben je van droge velletjes verlost en smeer je regelmatig handcrème, maar blijven je handen toch aan de droge kant? Dan is er nog een extra optie om je handen even in de watten te leggen. Daarvoor is, jawel, het handmasker! Het fijne van handmaskers is dat ze vaak in een soort van handschoentjes komen. Het handmasker aanbrengen is dus een makkie. Even goed in laten trekken en je handen zullen je dankbaar zijn!

Wat is jouw favoriete handcrème?