ogen groter laten lijken wimpers

Mijn favoriete oogmake-up Tips & Tricks!

Oogmake-up kan hét verschil maken in je make-up look. Denk maar eens aan het effect van een simpele eyeliner of een felle kleur oogschaduw. Vandaag deel ik wat tips & tricks en inspireer ik jullie hopelijk met oogmake-up looks.

“Facelift” oogschaduw

Dit eerste truukje gebruik ik het vaakst! Je geeft je ogen (en daarmee je gezicht) een gelift effect met een klein beetje oogschaduw. Gebruik je contourkleur als oogschaduw en breng het aan op de plek waar je normaal gesproken je eyeliner aanbrengt. Het resultaat is een soort lichte, geblende contour-wing. Subtiel en geeft een liftend resultaat!

Persoonlijk draag ik dit vooral bij lichte, natuurlijke looks. Je kan overigens ook je blush gebruiken in plaats van contour als je een wat kleurrijkere variant wil.

No Title

No Description

Batwing eyeliner

Houd je van eyeliner, maar wil je ook wel eens afwisseling? Heb je hooded eyes, oftewel gevouwen oogleden? Wil je dat je eyeliner een liftend effect aan je ogen geeft?

Beantwoord je één of meer van deze vragen met ‘ja’, dan is de batwing eyeliner iets voor jou! Je brengt je eyeliner met een bocht omhoog aan, zodat het een beetje doet denken aan een batwing. Omdat deze vorm niet zo kaarsrecht is, brengt dit trouwens ook wat makkelijker aan dan een gewone winged eyeliner.

No Title

No Description

Felle kleuren

Felle kleuren gebruiken is op zich geen hack (wel een aanrader voor af en toe), maar felle kleuren mooi uit laten komen wél! Felle kleuren met dezelfde ondertoon (warm, koel of neutraal) als je huid staan altijd heel erg mooi.

Wil je een nóg opvallendere look met felle kleuren? Gebruik dan complementaire kleuren. Als je een kunstlesje of twee hebt gehad, weet je wat dat zijn: kleuren die tegenover elkaar staan op de kleurencirckel. Het is een soort natuurwet dat deze kleuren elkaar versterken.

No Title

No Description

En last, but not least: gebruik altijd een goede oogschaduw primer als je voor felle kleuren gaat. Een lichte basis zorgt er namelijk voor dat sterke kleuren beter opvallen.

Opvallende wimpers

De laatste tip van de dag: sprekende wimpers maken ook echt veel verschil in je look! Als je van jezelf korte wimpers hebt: join the club en ga voor nepwimpers. Voor een subtiele look gebruik je lichte nepwimpers en voor een opvallendere look mogen ze best wat langer en opvallender zijn. Zolang jij het maar mooi vindt, kan alles!

Wat voor oogmake-up draag jij meestal?