cosmetica met shea butter

De kracht van sheabutter & favoriete cosmetica met sheabutter!

Houd je van een zachte, gevoede huid? Dan hou je ook van sheabutter, of dat nou bewust is of niet. Maar wat doet sheabutter eigenlijk en in welke producten vind je het? Dat leg ik hier uit! En daarnaast deel ik ook nog eens wat mijn fijnste, favoriete cosmeticaproducten met sheabutter zijn.

Wat is sheabutter en wat doet het?

Sheabutter is een boterachtig goedje dat ook wel karitéboter wordt genoemd. Zoals je van een botersoort verwacht, is het een vetrijk ingrediënt. Het wordt gemaakt van de zaden/pitten van de sheaboom (ook wel karitéboom genoemd). Dat betekent dus dat sheabutter een plantaardig en daarmee vegan friendly ingrediënt is.

Sheabutter heeft meer dan één effect. Sterker nog, het is goed voor huid én haar. In je haar heeft sheabutter een verzorgende en voedende werking, helpt het tegen huidschilfers en heeft het in de kou zelfs beschermende eigenschappen.

In huidverzorging komt sheabutter ook van pas, vooral als je een droge huid hebt. Als je een vette huid hebt, kun je sheabutter ook gebruiken, maar kleinere hoeveelheden zijn dan aan te raden. Sheabutter helpt je huid te verzorgen, voeden, genezen en beschermen.

In welke producten zit sheabutter?

Sheabutter is een fijn ingrediënt voor cosmeticaproducten, omdat het goed verzorgt, voedt en helpt te beschermen. Het is geschikt voor veel toepassingen en je ziet het dan ook in veel verschillende producten terug. Crèmes en balsems liggen misschien voor de hand, maar je vindt ook haarmaskers, handcrèmes, peelings, scrubs, primers en lippenstift, zelfbruiner en eyeliner met sheabutter. En zo zijn er nog wel meer toepassingen die ik niet heb genoemd. Het is niet zo gek als er sheabutter in je cosmetica zit, sterker nog, het is een fijn ingrediënt!

cosmetica met shea butter

Mijn favoriete producten met sheabutter

Er zijn eindeloos veel producten met sheabutter, maar de volgende items vind ik in ieder geval de fijnste aanraders!

Oogpotlood met sheabutter

Met een oogpotlood kan er niet zoveel mis zijn, zou je denken. Totdat je een oogpotlood hebt dat aanvoelt als schuurpapier op je oogleden. Voorkom zulke incidenten en kies een oogpotlood met sheabutter. Dankzij de sheabutter zijn ze zachter van textuur. Boterzacht.

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base

Dit blijft een van mijn meest favoriete primers ooit; de Vitamin Enriched Face Base van Bobbi Brown. Hij voedt, hij egaliseert en make-up doet het er heel goed op. Het is inderdaad een beetje prijzige primer, maar als het in je budget past, vind ik het de investering waard. Je hebt niet veel nodig, dus een potje gaat lang mee!

Liproducten met sheabutter

Als je van comfortabele cosmetica houdt: kies voor lipproducten met sheabutter. Er zijn niet alleen soorten lippenbalsem, maar ook lipsticks met sheabutter! Het zorgt voor een velvet – satin finish en biedt je lippen fijne verzorging. Een lipstick met sheabutter moet je wel wat vaker bijwerken dan een ultra matte lipstick, maar voelt veel fijner aan. Bijwerken is zo gepiept!

Vind jij cosmetica met sheabutter fijn?