zonbescherming voor je haar

Tips: zo voorkom je haarbeschadiging in de zomer!

M’n haar is belangrijk voor me, en ik denk dat dat ook voor veel anderen geldt. In de zomer krijgt je haar nét even wat meer te verduren dan gewoonlijk: veel uv-straling, chloor, zout van zeewater, enzovoorts. Ik pak dan ook graag wat extra conditioner en haarmasker in als ik op vakantie ga.

Maar weet je wat nóg beter is dan je haar weer zachter maken? Juist, beschadiging voorkomen! Daar bestaan gewoon haarproducten voor, ook al zijn ze niet zo mainstream. Daar deel ik vandaag meer over!

Voorkomen is beter dan genezen

Het is algemeen bekend dat je je huid moet beschermen tegen zonnestraling; daarom smeren we allemaal zonnebrandcrème en gebruiken we skincare producten met SPF. Geen SPF gebruiken is een zonde. Maar ons haar laten we onbeschermd… terwijl dat ook wel wat bescherming kan gebruiken! Eigenlijk best gek dat we onze huid zo goed beschermen, maar ons haar niet.

Zonbescherming voor je haar

Zonbescherming voor het haar: daar bestaan dus ook gewoon producten voor, zoals leave-in serums met bescherming tegen uv-stralen. Er zijn ook sprays met dezelfde werking. Zie het als een soort heat protector, maar dan specifiek voor de zon. Haarbeschermingsproducten hebben overigens geen SPF (factor) zoals zonbescherming voor je huid, dus daar hoef je niet op te letten. Scheelt weer!

Om je haar te beschermen tegen uv-straling werkt een hoed of doek over je haar dragen natuurlijk ook, maar het is geen volledige vervanging voor zonbescherming. Net zoals een parasol geen vervanging is voor zonnebrandcrème smeren.

No Title

No Description

Werkt zonnebrandcrème niet gewoon voor je haar?

Dit is zoiets wat klinkt als een goed idee, maar vervelend is zodra je het uitvoert. Je haar wordt er hartstikke vet en plakkerig van. Het is voor je huid gemaakt en heeft dus geen verzorgende eigenschappen voor je haar. Van mij mag je het proberen; het is voor zover ik weet niet schadelijk. Maar handig en fijn is het dus ook niet.

Toch last van zomerse haarschade?

Is het al te laat voor je haar? Denk dan maar zo: helemaal te laat om je haar te verzorgen is het nooit! Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat je al wat beschadiging in je haar hebt zitten. Het zal je vast niet verrassen dat daar óók speciale haarverzorgingsproducten voor zijn.

Kérastase Soleil is bijvoorbeeld een complete lijn met producten die specifiek zijn gericht op je haar beschermen en herstellen van zon-, zout- en chloorschade. Voor een lange vakantie of als je lekker veel gaat zwemmen is dat echt ideaal! Ik heb sowieso erg goede ervaringen met de producten van Kérastase, met name de haarmaskers. Ze hebben een hoger prijskaartje, maar maken je haar écht heel zacht. Kérastase is ook een merk wat ze veel bij de kapper hebben, dus wellicht kun je het daar eens uitproberen.

Heb je wel eens eerder gedacht aan zonbescherming voor je haar?