lipverzorging

Van droge lippen met velletjes naar heerlijk zachte lippen! | Tips

De één heeft er meer last van dan de ander, maar iedereen heeft het wel eens: droge lippen. Echt irritant, vooral als je lippenstift wil dragen of er juist extra leuk uit wil zien! Gelukkig zijn daar fijne oplossingen voor. Yes, een heleboel zelfs! Ik ga ze delen.

Scrub je lippen

Voor zachte lippen is lipverzorging essentieel. Als je last hebt van droge velletjes op je lippen, is het belangrijk om te scrubben met lipscrub. Zo verwijder je de velletjes namelijk. Zo simpel als dat. Ga ze niet pulken of bijten, want daar beschadig je je lippen vaak alleen maar mee. Wees lief voor je lippen en gebruik gewoon een scrubje.

Extra tip van het huis: is je scrub net op? Dan kun je voor een keertje een tandenborstel gebruiken. Het werkt wel, maar is een stuk minder mild voor je lippen, dus doe het echt niet te vaak.

Product tips: de fijnste lippenbalsem

Als we droge lippen hebben, gaan we lippenbalsem smeren. Dat hoeft ik niet uit te leggen. Wat soms iets lastiger is, is de perfecte lippenbalsem vinden. De potjes van Burt’s Bees, EOS en Carmex (wel specifiek een potje) vind ik heel fijn. Lippenbalsem van Oriflame doet het ook erg goed! Lippenbalsem in de vorm van een twist-up stick heb ik dan weer een stuk minder mee.

beste lippenbalsem

Droge lippen & (matte) lipstick

Er is één moment wanneer droge lippen hebben wel héél beroerd uitkomt; vlak voordat je een matte (liquid) lipstick wil aanbrengen. Je kan dan wel matte lipstick dragen, maar prep je lippen heel goed! Anders benadruk je droogheid en velletjes, en geloof me, da’s niet the look you’re going for.

Ik ga het kort maar krachtig houden:
1. Scrub goed. Alle velletjes weg.
2. Hydrateer goed. Je lippen moeten de rest van de dag zonder vocht overleven. Zorg voor genoeg hydratatie.

Een kleurtje op je lippen én hydratatie

Als je echt heel erg last hebt van droge lippen, kan je overwegen om een satin lipstick te dragen. Die droogt je lippen wat minder uit. Je kan ook een glossje meenemen en die aanbrengen over je lipstick wanneer je het gevoel hebt dat de boel nu toch echt uitdroogt.

Ga je voor een naturel look? Dan raad ik een getinte lippenbalsem aan. Dat is de meest hydraterende vorm van een kleurtje op je lippen en is perfect voor natuurlijke looks. Sterk gepigmenteerde lipsticks kunnen best wel heftig staan bij een naturel look. Da’s niet nodig! Een tintje maakt ook een mooi verschil en staat wat zachter.

Wat is jouw favoriete lipverzorgingsproduct?