vaderdag cadeau 2022

Zoek je een leuk vaderdagcadeau? Ik deel mijn aanraders!

Moederdag zit er alweer op, maar onze vaders worden ook nog eens in het zonnetje gezet. Dat gebeurt natuurlijk op vaderdag! Maar dan … komt de vraag die jaarlijks terugkeert …. wat is een leuk vaderdag cadeau?

Vaders zijn vaak met cadeaus zo makkelijk dat het moeilijk is. Ze hebben alles al en vinden bijna alles leuk. Maar je wil iets geven waar ze écht blij mee zijn. Iets leuks, iets persoonlijks … enzovoorts. Ik ga je helpen met mijn aanraders!

Baardverzorging

Mannen zijn over het algemeen aardig trots op hun haar, of het nou om het haar op hun hoofd of het haar op hun kin gaat. Het liefst allebei natuurlijk, maar daar is niet iedereen mee gezegend.

Scheert je vader z’n baard elke keer af voor een glad koppie? Dat kan ook, natuurlijk. Dan kun je kijken naar baard-is-weg-verzorging, zoals aftershave. Een nieuw aftershave geurtje is ook wel eens lekker!

Baardstyling

We gaan verder met baardcosmetica die daadwerkelijk voor baardharen bedoeld is. Ik maak even onderscheid tussen 2 categorieën: baardverzorging en baardstyling.

Houdt je vader zijn baard graag strak in vorm? Daar zijn tools voor nodig! En daar komt een goed vaderdagcadeau om de hoek kijken, zoals een mooie tondeuse of fijne baardtrimmer. Tip van de dag: een tondeuse gebruik je om het haar op een bepaalde lengte te krijgen en een trimmer gebruik je om randjes strak af te werken. Weet je dat verschil ook weer.

Nog een extra tip van de dag: een boekje over baarstyling en verschillende baarden wil een leuk setje nog wel eens afmaken 🙂

vaderdag cadeau 2022

Baardverzorging

Ook baardharen mogen in de watten gelegd worden! Daar hebben we baardverzorging voor. De keuze is reuze: er is baardolie, baardbalsem, zeep voor baarden en speciale baardshampoo. Een combinatie van producten is natuurlijk ideaal.

Weet je niet zo goed welke producten je vader goed kan gebruiken? Maak dan een kleine selectie van wat producten die samen voor een korte, maar krachtige baardverzorgingsroutine zorgen. Een shampoo, wax en een baardolie bijvoorbeeld. Vergeet niet om een baardkammetje toe te voegen en voilà. Voor het gemak zijn er zelfs samengestelde setjes.

Een lekker luchtje

“Een luchtje geven … zo saai …” hoor ik velen al denken. Wat ik geleerd heb in het leven, is dat een ‘saai’ cadeau gewoon een topcadeau is – als de ontvanger er maar blij mee is! Niks mis met een luchtje dus. Vooral als het al jaren zijn favoriet is. Of misschien weet je wel een nieuwe favoriet te vinden. Ook helemaal top. Een ander luchtje met vergelijkbare geurnoten doet het vaak wel goed!

Een gravure

Om het wat persoonlijk te maken kun je wél een gravure in het flacon laten zetten. Best wel coole toevoeging, die ook nog eens handig is als er meerdere mannen in het huishouden wonen. Dat het duidelijk mag zijn wie de eigenaar van dit luchtje is.

Een vakantiesetje met zonnebrand

Zijn het alleen de vaders in mijn omgeving of hebben mannen duizendmaal lak aan zonbescherming? Schaamteloos tot een mooi kreeftroodtintje bakken in de zon … tot de vellen erbij hangen … “moet je je niet insmeren?” vraag ik dan. “neu” is dan vaak het antwoord … en een paar uur later alsnog de vraag of ik aftersun tegen het branderige gevoel heb.

Heb jij ook zo’n vader en dreigt hij weer op vakantie te gaan? Combineer de bestrijding van huidleed met een vaderdag cadeau. Maak gewoon een leuk setje handige producten (of kies een geschenkset heren) en doe er zonnebrand bij. En aftersun. Hopelijk doet ‘ie er wat mee.

Finishing touch

Tegen vaders kan je humor niet flauw genoeg zijn. Opa’s zijn nog erger, maar da’s een verhaal voor een andere keer. Maak je cadeau dus gerust af met een kaartje waar een leuke dad joke op staat. Hoe flauwer, hoe beter. Misschien overtref je hem wel!

Weet jij al wat je voor vaderdag gaat geven?