beste zonnebrandcrème

De beste zonnebrandproducten: mijn favorieten

Nu het zonnetje steeds feller begint te schijnen, smeren we ons (hopelijk) meer in. Persoonlijk begin ik al bij de eerste tekenen van de lente met extra zonnebrand smeren. Ik zeg extra, omdat SPF een onmisbare stap is in je skincare routine – bescherming tegen zonnestralen helpt huidveroudering namelijk voorkomen. Anyway; nu lijkt me een goed moment om het over mijn favoriete zonbescherming te hebben!

De fijnste zonnebrandcrème voor dagelijks gebruik

Ook als het niet super warm is, schijnt de zon! In de zomermaanden is het dus verstandig om je elke dag even in te smeren. Als je graag bij wil kleuren, houd je het gewoon op een wat lagere factor.

Persoonlijk vind ik een zonnebrandcrème in een sprayflacon het fijnst in gebruik. Lees: daar knoei ik het minst mee. Vaak ben ik geneigd om een spray zonnebrandcrème van Garnier te kopen. Ze smeren fijn uit, werken goed en ruiken lekker. Ze zijn ook nog eens prima betaalbaar, vooral als je een leuke aanbieding weet te scoren.

Nog een mini hack voor degenen die net als ik van een lekker ruikende zonnebrandcrème houden: kies een variant voor baby’s of peuters. Die ruiken vaak naar Zwitsal-achtige producten. Aan de andere kant hebben zonnebrandcrèmes voor baby’s en jonge kinderen vaak wel een hoge SPF, dus houd daar rekening mee. Voor een heerlijke geur is zonnebrand van Rituals ook een aanrader!

zonnebrandcrème rituals

Zonnebrandcrème op vakantie

Ja, in principe kan je je gewone zonnebrandcrème in je tas mikken en meenemen op vakantie. Toch neem ik liever een aparte zonnebrandcrème mee op reis. Vooral als je naar een tropisch oord reist, is een hogere factor dan normaal geen overbodige luxe.

Daarnaast zijn er speciale oceaan- en koraal vriendelijke zonnebrandcrèmes; wel zo verstandig en lief voor de natuur als je in de zee gaat zwemmen. Ze zijn waterproof en beschadigen de zee niet met ingrediënten die niet goed zijn voor het diverse zeeleven.

Op vakantie is een kleiner flacon zonnebrand trouwens ook enorm handig, vooral als je met het vliegtuig reist en geen bagage in het ruim incheckt. Je verpakking mag dan maximaal 100 milliliter zijn. Let op: het gaat om het formaat van de fles. Een verpakking van 150 milliliter die al voor de helft op is, mag dus niet!

Je huid beschermen én lekker bruinen

Zonnebrand met een hoge SPF biedt meer bescherming, maar je wordt er ook minder snel bruin van. Gelukkig is daar iets speciaals voor: bruiningsolie! Bruiningsolie is gemaakt om je huid te beschermen, voeden en verzachten. Dat allemaal terwijl je bijkleurt. Als je inspiratie zoekt: deze Nuxe Sun Bruiningsolie is een hele fijne.

Wat voor zonnebrand vind jij het fijnst?