beste deodorant

De allerfijnste deodorant: mijn favoriete deo’s

Als ik lekker ruik, voel ik me een stuk fijner dan wanneer ik het idee heb dat er een ongewenst luchtje aan me hangt. Daar voel ik me al snel minder bij. Het allerliefste neem ik een lekkere douche, maar die mogelijkheid is er niet altijd. Plus, voorkomen is beter dan genezen. Een goede deo binnen handbereik is essentieel!

Ik deel vandaag mijn favorieten met jullie. Tenminste, eerst leg ik wat uit over soorten en eigenschappen, zodat je dat allemaal wat beter snapt. Daarna komen de favorietjes!

Deodorant of anti-transpirant?

Waar ben je écht naar op zoek, een lekker geurtje onder je oksels of een product dat zweten helpt voorkomen? De antwoord op die vraag vertelt of je een deodorant of anti-transpirant zoekt.

Deodorant is namelijk vooral gemaakt om zweetgeur te maskeren met een aangename geur. Een anti-transpirant is vrij letterlijk anti-zweet. Dit product doet -naast een lekker geurtje geven- z’n best om zweten te verminderen en te voorkomen. Daar is het in ieder geval voor gemaakt.

Pas op voor veel te hoge verwachtingen: die anti-transpirant doet alleen maar z’n best. Het is geen garantie dat je minder zweet of stopt met zweten. Elk lichaam werkt net een beetje anders, dus soms is het ook een kwestie van verschillende producten testen.

Mijn eigen ervaring: een goede anti-transpirant heeft nut, maar beperkt. Ik kan zelf nogal last hebben van zweten… dat verdwijnt niet volledig door een anti-transpirant. Maar ik merk wel degelijk verschil. Zweten wordt minder en de geur om mijn okselgebied heen blijft langer draaglijk. Fijn voor iedereen 🙂

Heb je last van overmatig zweten, dan heb je waarschijnlijk meer nodig dan een goede deo. Wees gerust; daar zijn gewoon prima behandelingen voor.

beste deodorant

Met of zonder aluminium?

Je hoort vaak dat deodorant met aluminium schadelijk voor je kan zijn. Daarom zijn er speciale soorten deodorant zonder aluminium. Hoe gevaarlijk is aluminium in deodorant nou echt?

Ik ben geen wetenschapper, maar heb wel toegang tot het internet, waar je met een beetje skills wél de resultaten van echte wetenschappers en hun onderzoeken vindt. KWF verklaart het gebruik van deodorant in ieder geval veilig en verwijst daarbij naar een lijstje onderzoeken.

Persoonlijk let ik niet zo op aluminium in deodorant, sterker nog; ik gebruik een aluminiumconcentraat wat mij door een dermatoloog is voorgeschreven. Dit stopt heftig zweten. Je hebt wél een verwijzing van de huisarts nodig hiervoor. Is dus niet iets wat je zomaar meekrijgt. Werkt wél als een tierelier.

De lekkerste deodorant geurtjes

Dan nu het leukste gedeelte: lekker simpel favoriete producten noemen. Als je een deodorant zoekt die zweten tegengaat, raad ik aan om een roller te gebruiken. Rexona en Dove hebben heel fijne rollers! Heb je zweetvoetjes? Daar heeft Scholl zelfs een speciale anti-transpirant spray voor.

Wat de sprays betreft liggen mijn aanraders een beetje aan je budget. Sprays van Dove vind ik het lekkerst ruiken en Rexona deodorant sprays doen het ook niet verkeerd. Nivea is ook prima!

Wat ik écht het lekkerst vind ruiken, is meteen een beetje duur. Dat zijn namelijk de deodorant-versies van mijn favoriete parfums. De deo van Chloé kost bijvoorbeeld meteen twee tientjes, maar dan heb je wel een uniek-lekker-ruikende deodorant. Nog een pluspunt: je deo matcht perfect met je parfum! Geen vloekende geuren of kleuren.

Wat voor deodorant gebruik jij het liefst?