droge huid voorkomen en verzorgen

Droge huid? Daar kom je vanaf met deze tips!

Last hebben van een droge huid is niet mijn favoriete huidconditie. Het kan trekkerig voelen, als je pech heb krijg je last van schilfertjes… het ziet er helaas ook niet zo stralend uit. Kortom: daar wil je vanaf! Heel toevallig ga ik in deze blog vertellen hoe je een droge huid kan verhelpen.

Om te beginnen heb je over je hele lichaam huid – en kan je dus ook op verschillende plekken last krijgen van een droge huid. Elke plek vereist een net iets andere aanpak.

Droge huid in je gezicht

Droge gezichtshuid is niet zo fijn. Meestal heb je er in de koude wintermaanden meer last van, maar als je een droog huidtype hebt, ontkom je er in de warmere maanden ook niet aan.

Droge huid in je gezicht behandel je met twee stappen: dode huidcellen verwijderen en je huid hydrateren. Voor hydratatie begin ik met een inkoppertje: drink genoeg water. Water is ook niet mijn favoriete delicatesse, maar het helpt écht. Voor meer dingen dan alleen je huid, trouwens.

Verder hydrateer je je huid met een goede vocht inbrengende dagcrème, een hydraterend serum, hydraterende maskers, enzovoorts. Hydratatie is het sleutelwoord. Vergeet niet om dagelijks SPF aan te brengen!

Om schilfertjes, velletjes en andere vormen van dode huidcellen te verwijderen, gebruik je een scrub of een exfoliant. Let er wel op dat je een middel gebruikt wat niet te agressief is voor je huid, vooral als je ook een gevoelige huid hebt! We willen niet van een droge huid naar een geïrriteerde huid.

droge huidverzorging

Droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid is misschien wel net zo vervelend als droge huid op andere plekken. Je krijgt er een trekkerig gevoel van, jeuk op je hoofd en schilfertjes die we kennen als roos. Let wel op: er is een verschil tussen droge roos en vette roos.

Kies ten eerste een geschikte shampoo. Je gebruikt shampoo het meest op je hoofdhuid, dus dit maakt veel verschil. Heb je voornamelijk last van roos? Bekijk dan eerst welk type roos je hebt. Volgens Femmio.nl wijzen korstjes op de hoofdhuid op vette roos en witte schilfertjes op droge roos.

Naast een geschikte shampoo gebruiken kun je nog meer doen aan een droge hoofdhuid. Zo zijn er speciale hydraterende sprays voor de hoofdhuid. Je huid wordt gevoed en je krijgt minder last van jeuk. Hoe fijn is dat?

Droge handen

Op je handen ga je niet aan de slag met een anti-roosshampoo of een exfoliant. Waarom niet? Je huid is op elke plek van je lichaam verschillend. Dunner, dikker, gevoeliger of juist minder gevoelig. Voor je handen werkt het regelmatige gebruik van een goede handcrème toch echt het beste. Was je je handen vaak? Kies dan voor een zeep die je handen niet zo uitdroogt. Parfumvrije, hydraterende handzeep werkt het best.

Meer tips tegen droge huid

Wat nog beter is dan een droge huid behandelen? Een droge huid voorkomen! Ik ga eerst in de herhaling vallen en nog een keer zeuren over genoeg water drinken. Nu dat van de baan is, heb ik nog wat extra tips:

  • Snel een droge huid? Gebruik zo min mogelijk zeep
  • Let op met alcohol en geurstoffen in crèmes
  • Kies altijd voor hydraterende producten
  • Reinig je huid goed
  • Smeer SPF
  • Gebruik vocht inbrengende, vette crèmes
  • Erg droge huid? Gebruik een beschermende zalf

Heb jij wel eens last van een droge huid?