bikini voor jouw figuur

Zó kies je een bikini of badpak waar jij je fijn en mooi in voelt!

Misschien een beetje vroeg, maar vanwege het heerlijke lenteweer ben ik al enthousiast … zonnige seizoenen zijn in aantocht! Zoek je een mooie bikini of tof badpak die jouw figuur precies zo benadrukt als jij dat wil? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Voordat ik in de bikini’s en badpakken duik, wil ik één ding kwijt: draag vooral waar jij je fijn en mooi in voelt. Ik deel hier alleen maar tips, geen natuurwetten of vastgelegde regels 🙂.

‘Strakkere’ buik

Heb je een buikje waarvan je wil dat ‘ie minder opvalt of er meer gestroomlijnd uitziet? Dan zijn high-waist bikinibroekjes en/of corrigerende badpakken jouw nieuwe beste vrienden. Vooral als je een donkere keur kiest, heeft het ’t gewenste effect.

Hip dips

Eerlijk is eerlijk, hip dips afkleden met zwemkleding is lastig. Zwemkleding is namelijk best wel strak, en hip dips kleed je het makkelijkst af met iets dat losjes zit of wijd uitloopt.

Wat hip dips betreft kan ik 3 tips geven;

  • Draag een zwemrokje/zwemskort i.p.v. een broekje
  • Kies een bikinibroekje met ruffles bij de kuiltjes van je hip dips
  • Hip dips zijn oké, maak je er niet te druk om. Zomer + jouw lichaam = summer body. Hoef je geen professioneel model voor te zijn. Dit geldt voor alle stukjes van ons lichaam waar we ontevreden over zijn, trouwens.
bikini voor jouw figuur

Decoletté

Wil je de dames een extra boost geven in je badkleding? Dan ga je voor een push-up bikini. Er zijn ook badpakken met voorgevormde cups en een push-up effect, als je je daar fijner in voelt!

Mogen de dames het wat jou betreft wat rustiger aan doen? Kies dan een bikini met een bustier top. Deze topjes bedekken net wat meer decoletté.

Tip voor iedereen: op de site van LASCANA kun je heel makkelijk op een bikini-categorie klikken en vind je precies wat je zoekt.

Billen

Persoonlijk vind ik al snel dat bikinibroekjes redelijk wat blote bil laten zien. Voel je je daar goed in? Top! Als je dat minder fijn vindt, kun je kijken voor bikinibroekjes die wat meer bedekken, zoals bikini shorts en bikini hotpants.

Brede schouders?

Als je wil dat je schouders wat breder lijken, raad ik een triangelbikini aan. Vaak willen vrouwen liever het tegenovergestelde bereiken: dan raad ik een triangelbikini juist af. Een bikini of badpak met rechte bandjes (of helemaal strapless) geeft je dan waarschijnlijk een beter gevoel.

Wat voor zwemkleding voel jij je het fijnst in?