notino make-up

Make-up Musthaves & Tips: de Handigste Beauty Accessoires!

Er zijn waarschijnlijk een hoop gelijkgestemden die ook vinden dat je nooit teveel make-up hebt. Maar er zijn ook een aantal make-up en beauty accessoires waar ik niet zonder kan! Ik deel ze hier met je en geef ook wat extra tips… die accessoires zijn soms namelijk handig voor meer dan je denkt!

Make-up sponsjes

Je kent ze wel: beautyblenders en vergelijkbare make-up sponsjes van andere merken. Inmiddels kan ik niet meer zonder. Voor vloeibare make-up zoals foundation en concealer is het logisch, maar ik gebruik ze ook voor poeder. Het puntje van het eivormige sponsje is namelijk perfect om setting powder in je ooghoekjes aan te brengen.

Extra tip: ik verzoek je vriendelijk doch dringend je beautyspons nat te maken voordat je ‘m voor vloeibare producten gebruikt. Zo zuigt de spons minder make-up op. Gebruik een andere, droge spons om poeder mee aan te brengen.

aliexpress beautyblender review vs

Make-up remover doekjes

Disclaimer: make-up remover doekjes zijn géén vervanging voor skincare. Reinig dus altijd je huid na het verwijderen van make-up.

Nu we verder kunnen: make-up doekjes zijn multifunctioneel! Ik gebruik ze wel eens om m’n oogschaduw af te werken. Je doet dan je oogschaduw vóór je foundation en concealer. Breng je oogschaduw aan, blend tot je armen er vanaf vallen en geef je oogschaduw een wing effect met een make-up remover doekje.

Make-up spiegel

Ik kan niet zonder een heel specifieke make-up spiegel: de LED make-up spiegel. Ze zijn er tegenwoordig in handige, kleine varianten die je makkelijk meeneemt.

Vroeger had ik een probleem zodra ik ergens anders logeerde: hier is niet de perfecte lichtval én een spiegel op de goede plek. Met de LED make-up spiegel is dat probleem voor eeuwig opgelost.

Een doorzichtige toilettas

Over een doorzichtige toilettas kan ik kort, maar krachtig zijn: het voorkomt een potje graaien a lá Lingo in je make-up tas. Zoek wat je nodig hebt vóór je je make-uptasje opent. En je kan een beetje fatsoenlijk zien wat je pakt.

make-up spiegel

Een goed pincet

Eerlijk is eerlijk: zonder pincet ben ik een vrouw met een snor. Niks mis mee, is gewoon niet de look waar ik voor wil gaan. Ook voor m’n wenkbrauwen is een pincet verdomd handig.

Nu ga ik hier een geheimpje verklappen. Er zijn namelijk ontzettend dure pincetten. Voor €2 scoor je er al een bij de drogist, terwijl sommige pincetten meer dan €20 kosten. Is dat het waard?

Nou, de waarheid ligt wat mij betreft in het midden. Ik heb bijvoorbeeld een pincet van Tweezerman. Die pakt korte haartjes een stuk makkelijker dan m’n budget pincet, maar er is ook een nadeel. Hij is een stuk scherper. Langere haartjes snijdt ‘ie sneller door in, plaats van dat ze er met haarzakje en al uit gaan. Een wondje als je per ongeluk huid pakt is ook een stuk sneller gemaakt.

Mijn advies (mits je budget het toelaat): korte haartjes met een duur pincet. Langere, makkelijk bereikbare haartjes met een goedkopere.

Welke beauty accessoires gebruik jij het meest?