krullend haar golvend haar verzorgen

Krullend haar en slag stylen doe je zo!

De krullenbollen onder ons kennen het wel … een bad hair day met ongelijke krullen en pluizend haar. Voortaan is dat geen probleem meer, want ik deel hier mijn tips om krullend haar (en haar met slag) te stylen!

Krullen & haar met slag verzorgen

Hoe gezonder je haar, hoe makkelijker je het naar wens in model krijgt. Daarom begin ik met wat tips om golvend of krullend haar te verzorgen. Smooth en shiny is wat we willen!

Om je natuurlijk krullen te rocken kan ik je de curly girl methode sowieso aanraden. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen en het werkt echt. Ik zou zeggen, probeer het eens uit!

Gebruik verder shampoo alleen op je hoofdhuid en conditioner of masker voornamelijk in de punten. Je kan ook wat masker of conditioner over de lengte van je haar verdelen, maar vermijd je hoofdhuid: zo wordt het snel vet. Voor een extra boost van verzorging kun je ten slotte eens een nachtje met conditioner, haarmasker of verzorgende treatment in slapen.

Bescherm je haar voor het stylen

Voordat ik verder klets: er is verschil tussen je haar stylen (in model brengen) en stijlen (glad maken met een stijltang). Ga je een stijltang, föhn, diffuser, krultang, krulborstel of een andere hairstyling tool met hitte gebruiken? Gebruik dan AL-TIJD een heat protector. Geen uitzonderingen. Je haar is je dankbaar.

Soms is het voor de verandering leuk om je haar eens te stijlen. De beste optie is dan een stoomstijltang. In combinatie met de aangeraden hittebescherming, natuurlijk. Hitte is nooit echt goed voor je haar, maar deze combinatie is het minst schadelijk.

Ik weet dat het verleidelijk kan zijn, maar stijl je haar niet te vaak. Als je erg vaak je haar beschadigt en uitdroogt door het te stijlen, merk je op een gegeven moment dat je krullen minder body behouden. Dat zou zonde zijn!

haarstyling tools

Zonder hitte stylen

Krullend haar en haar met slag heeft een heel fijn voordeel: het houdt een krulvorm veel beter vast. Dat betekent dat methodes om je haar zonder hitte te stylen goed werken!

Wil je bijvoorbeeld grove krullen, zoals je ze normaal gesproken met een krultang zou maken? Daar zijn satijnen krulstaven voor. Ze zijn best makkelijk in gebruik: wikkel je vochtige haar om de krulstaaf, zet de lokken vast en ga lekker slapen. Geen zorgen; het satijn houdt je haar zacht en het ligt ook aardig comfortabel. De volgende dag word je wakker en zit je haar al goed. Perfect.

Hoe breng jij jouw haar het liefst in model?