liquid matte lipstick aanbrengen zonder uitdrogen

Tijd voor feestdagen make-up: zo creëer je de perfecte look!

Als ik eens de deur uit ga, zie ik er graag wat leuker uit dan m’n gemiddelde casual (lees: bedbewoner) look, maar met de feestdagen ga ik al helemaal los! Mijn doel is om er dan op m’n allerbest uit te zien. Gewoon omdat het kan, omdat ik me dan extra mooi voel en omdat ik het leuk vind. Heb jij er dit jaar ook weer zin in? Of wil je zelfs een beetje extra geven? Lees gezellig mee en maak prachtige feestdagen make-up looks!

De mooiste make-up

First things first: de ideale make-up look is naar mijn mening mooi én praktisch. Als het alleen mooi is, maar snel van je gezicht af glijdt, heb je er een stuk minder aan. Ik begin met tips voor een prachtige look!

De basis: je huid

Kies al-tijd producten die bij je huidtype passen. Heb je een droge huid? Dewy en moisturizing producten zijn je beste vriend. Heb je juist een vette huid? Matte is life. Neutrale huid? Natuurlijke finish!

Glowy, dewy producten hebben wel een nadeel: ze benadrukken textuur van de huid. Een glimmend bultje valt een stuk meer op dan een matte. Gek, maar waar. Gebruik je graag producten met een stralende finish, maar wil je niet de textuur benadrukken? Poeder de gebieden van je gezicht met de meeste textuur dan licht af met een matte gezichtspoeder. Een beetje fixingspray om al je huidmake-up te blenden en je bent klaar!

Denk aan de foto’s …

Over gezichtspoeder gesproken … let op met flashback! Sommige poeders geven je gezicht een witte waas als je met flitser op de foto wordt gezet. Tijdens Kerst worden er nogal vaak wat kiekjes genomen, dus denk daaraan wanneer je een poeder kiest. Een poeder in je eigen huidskleur geeft die flashback sowieso niet.

No Title

No Description

Oogschaduw tips

Mijn makkelijkste oogschaduw tip: ga voor een lichte kleur aan de binnenkant van je ooghoeken en gebruik aan de buitenkant een donkere tint. Gebruik het midden van je oogleden om een soepele kleurovergang te maken. Dit type look geeft prachtige vorm en definitie aan je gezicht!

Wimpers & eyeliner tip

Draag je nepwimpers? Dan raad ik je aan om een randje eyeliner te gebruiken. Als je plakwimpers net niet helemaal perfect zitten, valt dat een stuk minder op! Vind ik persoonlijk wel zo fijn.

Heb je hooded eyes en daarom een hekel aan eyeliner? Geen zorgen, ook voor jou is er een redder in nood. Zie deze methode voor eyeliner for hooded eyes.

how i do my eyeliner ( ͡° ͜ʖ ͡°) *hooded eyes*

C L I C K F O R M O R E I N F O ** Anna Jeanine’s video: https://www.youtube.com/watch?v=GubnahihSco Did you like this video?

Praktische tips: zo blijft je make-up het langst zitten

Als ik meer dan een uur aan een prachtige look heb gewerkt, en de make-up glijdt na een kwartiertje van m’n bakkes, ben ik echt niet blij. Gelukkig overkomt me dat extreem zelden tot nooit. Dat heeft vooral te maken met de producten die je daarvoor gebruikt. Ik deel mijn persoonlijke favorieten:

  • Een goede primer helpt echt om je make-up langer te laten zitten. De Honey Dew Me Up primer van NYX Is een betaalbare favoriet!
  • Setting spray! (er is een verschil tussen fixing spray en setting spray, setting spray laat je make-up langer zitten)
  • Make-up met een matte finish blijft gemiddeld langer zitten
  • Waterproof producten hebben de neiging om langer te blijven zitten, ook als je niet door de regen loopt

Lippenstift of lipgloss?

De houdbaarheid van lippenstift tijdens een heerlijk kerstdiner is een probleem. Hoe goed je lipstick ook is, na een viergangendiner is ‘ie op z’n minst een beetje vervaagd. Zelf kies ik altijd tussen een super sterk houdende liquid matte lipstick of juist een lipgloss in een natuurlijke tint. Goede liquid mattes houden het meestal het beste vol, maar bij een lipgloss valt het nauwelijks op als de kleur vervaagt of slijt. Het kan dus allebei!

Weet jij al wat voor make-up looks jij deze feestdagen gaat maken?