last minute kerstceau

Deze last-minute Kerstcadeau ideeën worden misschien wel je redding!

Hoe lang van tevoren je ook begint met voorbereiden: Kerst staat toch altijd weer sneller voor de deur dan je had verwacht. Heb je alle kerstcadeaus al verzameld? Dan zit je goed! Ben je nog niet compleet en begint langzaam maar zeker de paniek toe te slaan? Dan kunnen deze last-minute kerstcadeau ideetjes je hopelijk uit de brand helpen.

Heb je nog tijd om iets te bestellen?

Ongeveer een week voor Kerst kun je nog wel het een en ander bestellen. Houd er wel rekening mee dat levertijden met 100% zekerheid vertraagd zijn, vooral in de laatste week voor Kerst. Staat er ‘voor 22:00 besteld = morgen in huis’? Geloof het niet. Vlak voor Kerst geldt dit niet. Als je een week hebt, kun je iets bestellen wat normaal in 1 dag geleverd wordt. Meer risico zou ik niet nemen.

De winkels zijn nog een paar uur open

Als het al te laat is om te bestellen, ben je overgeleverd aan geopende winkels bij jou in de buurt. Het nadeel? Je moet onder aardig wat tijdsdruk het perfecte kerstcadeau vinden. Het voordeel? Feestdagenshopkortingen!

Enkele cadeaus die je bijna altijd wel in de winkel kan vinden & die ook bijna altijd wel scoren:

  • Fancy chocolade
  • Luxe geurstokjes/geurkaarsen (Yankee Candle, WoodWick, etc.)
  • Een geweldige conditioner of haarmasker
  • Een parfum dat net is uitgebracht
  • Luxe lipstick (MAC Cosmetics, Bobbi Brown, etc.)

Extra tip: maak er een setje van in een leuk tasje of mandje! Doe er een persoonlijk kaartje bij en klaar is kees.

last minute kerstcadeau

Alle winkels zijn dicht en je moet morgen een cadeau hebben

Dit is een doemscenario, want het lijkt erop dat je niet echt meer een cadeau kan scoren. Gelukkig zijn er nog 2 opties:

  • Een cadeau uit de supermarkt
  • Een online cadeau

Het supermarktcadeau heeft niet mijn voorkeur, want meestal kom je niet verder dan een doosje chocola. Online zijn er meer opties dan je denkt, vooral als je een printer hebt!

Je kan bijvoorbeeld een online cadeaubon kopen. Ontwerp of kies een leuk digitaal kaartje en print het uit.

Nog een optie: geef een ervaring of een uitje cadeau. Ervaringen en dagjes op stap zijn ook de leukste cadeaus voor mensen die alles al hebben of helemaal geen waarde hechten aan spulletjes.

Wat je allemaal kunt doen, hangt natuurlijk een beetje af van de maatregelen, maar met creativiteit kom je een heel eind! Regel zelf een heerlijke high-tea bij iemand thuis, plan een etentje (in restaurant of bij iemand thuis) of neem de ontvanger een dagje mee shoppen. Er kan van alles; je hoeft echt niet met lege handen aan te komen zetten.

Hoe lang van tevoren regel jij meestal Kerstcadeaus?