herfstgevoel tips

5 Tips voor een gezellige Herfstsfeer in Huis

| GASTBLOG – van Wendy |

Het is weer herfst en dat is duidelijk te merken. Het regent meer en ik zit vaker in m’n dekentje gewikkeld. Het liefst met een kopje thee of warme chocolademelk erbij! Heerlijk.

Daar begint het bij, maar er zijn nog veel meer manieren om een gezellige herfstsfeer in huis te halen. Vandaag deel ik in deze gastblogs mijn favoriete tips. Zo krijg je een fijne, warme sfeer in huis.

1. Gingerbread cookies

Een goede snack hoort erbij. Gingerbread cookies zijn leuk, lekker en ze passen goed bij een herfstsfeer. Ze zijn rond Kerst natuurlijk ook heel populair.

Je kan helemaal zelf gingerbread cookies in huis halen, maar de geur vind ik ook al heerlijk. Yankee Candle heeft bijvoorbeeld een heerlijke Frosty Gingerbread geurkaars. Wist je dat er zelfs lippenbalsem met gingerbread cookie smaak bestaat?

herfstgevoel tips

2. Pumpkin Pie

Nog een lekkere snack met een heerlijke herfstgeur: pumpkin pie. Het smaakt lekker én het ruikt lekker. Je kan een pumpkin pie maken, pumpkin spiced lattes drinken en nog veel meer. Er zijn bijvoorbeeld geurkaarsen met pumpkin spice of gewone pumpkin geur.

Er zijn ook beauty producten in het pompoenenthema. Deze pumpkin gezichtsmaskers zijn daar een goed voorbeeld van! Als je verder kijkt zijn er ook crèmes met pumpkin.

herfstgevoel tips

3. Gezellige kaarsen

Van geurkaarsen gaat je huis zo lekker ruiken en de brandende kaarsjes geven ook zo’n fijne herfstsfeer. Als je van grote kaarsen houdt, hebben merken zoals Woodwick, Yankee Candle en Bath & Body Works heel veel mooie kaarsen. Vooral rond de herfst en de feestdagen brengen ze heerlijke, kruidige geuren uit. Vooral Yankee Candle is daar echt heel goed in!

Als je kleine kaarsjes leuker vindt, zijn er ook theelichtjes met een geurtje. Dat zijn gewoon geurkaarsjes in het klein: in de vorm van een theelichtje. Daar kan je allemaal leuke theelichtjeshouders mee vullen.

4. Geurstokjes

Kaarsjes zijn heel gezellig, maar je hebt dan ook een vlammetje dat brandt. Als je liever geen vuur of vlammetjes aan hebt staan, kun je geurstokjes gebruiken. Er zijn ook geurstokjes met lekkere herfstgeuren. Die kun je veilig laten staan als je de deur uit gaat.

5. Dekentjes

Mijn laatste tip is: lekker veel dekentjes. Je hebt nooit teveel dekentjes! Ze zijn lekker knus, houden je warm en maken het herfstgevoel helemaal af. Stel je voor: op een regenachtige dag zit je met je dekentje, een kop thee, een lekkere snack en een kruidige herfstgeur op de bank … dan ontspan je helemaal! Trouwens: zelfs van een warm dekentje is er een geurkaars.

herfstgevoel tips

Wat geeft jou een gezellig herfstgevoel?

Groetjes, Wendy!