kledingstukken op kledingrek

Fashion tips: de fijnste basics die altijd van pas komen!

“Wat zal ik vandaag aantrekken?” Is waarschijnlijk de vraag die ik mezelf het vaakst in mijn leven heb gesteld. Nouja, op “wat zal ik eten” na, dan. Je moet het aankleden jezelf ook niet te moeilijk maken. Daarom laat ik je de fijnste basics zien en geef ik er handige stylingtips bij.

Basics, saai?

Maar eerst wil ik een misverstand de wereld uit helpen. Basics zijn basics en hebben geen indrukwekkende prints of designs. Daar zijn het basics voor. Zijn ze daarom saai? Nee!

Basics zijn juist perfect om met meer opvallende kledingstukken te combineren. Voeg een paar basics toe aan je kledingkast en je kunt waarschijnlijk dubbel zoveel outfits samenstellen met de kleren die je hebt. “Basics zijn saai” gaat er hier dus niet in.

Een singlet

Misschien ken je het als tanktop, misschien ken je het als singlet en misschien ken je dit item als ’topje zonder mouwen’. Je weet in ieder geval waar ik het over heb.

In de zomer is dit een ontzettend fijne basic om te hebben, vooral in het wit! Hoewel, wit heeft ook weer nadelen: het vlekt snel. Een beige of poederroze tint is ook helemaal niks mis mee. Maar kies uiteindelijk vooral wat jouw voorkeur heeft en wat bij de inhoud van je kledingkast past.

Als je één singlet koopt, kun je enorm veel extra combinaties maken. Je combineert zo’n topje het makkelijkst met alles wat high-waisted is: korte broeken, lange broeken, wijde broeken, minirokjes, maxirokken, midi-rokken en ga zo maar door. Perfect!

outfit met basic topje

Strak t-shirt (met lange mouwen)

Zodra het pompoenenseizoen in zicht is, haal ik alles met lange mouwen van zolder en gaat het in de kledingkast. Een basic, strak t-shirt met lange mouwen is één van m’n favoriete items. Ik gebruik het net als een body, maar dan zonder die vervelende knoopjes. En het slip-achtige stuk dat op een gegeven moment kruipt in een plek waar de zon niet schijnt, ahem. Dan draag ik liever t-shirts met boxers.

Heb je net als ik een haat-liefde verhouding met body’s? Koop stretch t-shirt dat niet al te los zit. Het vormt zich mee met je lichaam, zonder andere ongemakken. Ik word er blij van.

Naadloze bh’s

Een naadloze, beugelloze bh of een bralette is veel te comfortabel om niet aan dit lijstje toe te voegen. De naadloze bh’s van www.bamboobasics.com zijn extra zacht, dus nóg meer comfort. Het is ook nog eens ontzettend handig om te hebben!

Je draagt het waarschijnlijk niet dagelijks, maar er zitten wel eens van die kledingstukken bij waar je verliefd op wordt, maar die één probleem hebben: Er wordt een flink stuk BH zichtbaar. Onder een top die bijvoorbeeld doorzichtig is of zo’n geknipt t-shirt met enorme ‘okselgaten’ daar ik liever geen gewone BH. Een naadloze BH is dan perfect! Koop ‘m in een kleur die bij je huidskleur past of lijkt op de kleur van het kledingstuk dat je draagt. Ik ben in ieder geval fan.

Wat zijn jouw favoriete fashion basics?