steelstofzuiger confetti

Deze huishoudelijke apparaten zijn echte life hacks!

Huishoudelijke apparaten komen goed van pas, dat weten we allemaal. Een stofzuiger scheelt je bijvoorbeeld een hoop veegwerk en de vaatwasser bespaart je elke dag weer die tijdrovende handafwas.

Sommige huishoudelijke apparaten gaan nog een stapje verder. Ze kunnen meer dan je zou verwachten en maken het huishoudelijke leven écht makkelijker. Soms lijkt het wel magie… maar het is technologie! Ken je deze huishoudelijke apparaten al? Het zijn namelijk echte life hacks!

Dweilen of stofzuigen … waarom niet allebei?

Ik heb mijn laminaatvloertje trouw geveegd, gestofzuigd, gedweild en gepoetst. Ja, het huishoudelijke leven wordt er niet makkelijker op met 3 hondjes, maar het is alle moeite waard. Wat nog beter is? Mezelf die moeite besparen.

Misschien is het een teken dat mijn jonge jaren voorbij gaan, maar ik word uitzonderlijk blij van een 2-in-1 steelstofzuiger met dweilfunctie. Als kers op de taart zijn ze vaak ook uitgerust met LED verlichting in het voetstuk én een opzetstuk speciaal voor (dieren)haren! Idealer dan dit had ik het zelf niet kunnen bedenken. 

Nadeeltje: ze zijn vaak een stuk duurder dan gewone stofzuigers

Hoewel onderstaande dweilende steelstofzuiger van OTTO in vergelijking wel meevalt: €300.

steelstofzuiger met dweilfunctie

1 Keukenapparaat voor Alles

Een handmixer hier, een blender daar, misschien is een citruspers ook wel handig … dit zijn maar enkele voorbeelden. Iedereen die graag in de keuken staat weet hoe snel het uit de hand loopt met keukenapparatuur. Het is een kwestie van tijd voordat de kastjes uitpuilen…

Een grotere keuken of een groter huis zou leuk zijn, maar is meestal niet een haalbare oplossing. Wat dacht je van een keukenapparaat die een stuk of 10 apparaten vervangt?

Ik noem het de alles-keukenmachine, maar officieel heet het gewoon een keukenmachine – met veel opzetstukken. Met een model als deze Kenwood keukenmachine heb je een blender, mixer, rasp, vleesmolen, hakmachine, deegmenger en meer in één. 

keukenmachine

Automatische krullen

Vallen beauty tools onder huishoudelijke apparaten? Aangezien je styling meestal thuis doet, vind ik van wel. Voor mooie krullen kan je experimenteren met een krultang, of je kiest een automatische krultang

Het is eigenlijk gewoon een toffe hairstyling tool die je lok ‘opzuigt’ en er een mooie krul van maakt. Van krultangen en styling technieken hoef je geen verstand te hebben. We kunnen niet allemaal een haar professional zijn, maar hiermee kunnen we wél allemaal krullen maken.

automatische krultang

Feestje!

Last but not least: de categorie funcooking. De magie van een echt feestje, kermis, bioscoop of andere geliefde snackkraam haal je namelijk gewoon in huis. 

Zo ben ik verliefd geworden op de popcornmachine en de suikerspinmachine. Als je je bij die apparaten nog in kan houden, heb ik twee woorden voor je: roze. chocoladefontein.

roze chocoladefontein

Welk apparaat lijkt jou het tofst om te hebben?