ogen groter laten lijken wimpers

Make-up tips: Zo creëer je perfecte, natuurlijke wenkbrauwen!

Wenkbrauwen zijn serious business. Ze bepalen voor een groot deel de uitstraling van je hele gezicht. Als je wenkies maar on fleek zijn, begint je dag stukken beter.

Nu heb ik van mezelf bar weinig wenkbrauwhaar en experimenteer ik al jaren met verschillende make-up producten voor de perfecte wenkbrauwen. Vandaag deel ik al mijn bevindingen met jullie!

De benodigdheden voor perfecte wenkbrauwen

Welke make-up producten je nodig hebt om perfecte wenkbrauwen te maken, hangt af twee dingen: je eigen wenkbrauwen en je huidtype.

Heb je erg volle wenkbrauwen? Dan ben je een gezegend mens en heb je genoeg aan een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder.

Heb je lichte of dunne wenkbrauwen? Kies dan tussen een pomade, wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder als basis. Om het natuurlijke effect af te maken, haal je ook een wenkbrauwpen (een soort eyeliner pen, maar dan voor je wenkbrauwen). Zorg ervoor dat de wenkbrauw pen iets donkerder is dan je basisproduct.

Heb je nauwelijks tot geen wenkbrauwen of heb je een heel vette huid? Gebruik dan een wenkbrauw pomade als basis. Dat blijft stukken beter zitten! Ter aanvulling gebruiken we een wenkbrauwpen, liefst in 2 tinten.

Voor alle huidtypes en haardiktes geldt dat je na het creëren van de allerbeste wenkies ooit, je het resultaat vastzet met een wenkbrauwgel. Laten we nu aan de slag gaan!

abh dipbrow pomade

De perfecte wenkbrauwen maken

Als je volle wenkbrauwen hebt en ze alleen een beetje invult, hoef je alleen maar de natuurlijke vorm te volgen. Daar heb je verder niet echt een tutorial of blog voor nodig, denk ik. Houd de haartjes op hun plek met een likje wenkbrauwgel en je bent klaar!

Heb je dunne wenkbrauwen of ontbreken wenkbrauwen volledig in je leven? Ik ken het probleem. Daar gaan we nu wat aan doen.

  1. Gebruik het wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder of de pomade om de vorm van je wenkbrauwen te bepalen. Teken een basis en kleur het in. Gratis tip van het huis: gebruik aan het begin van je wenkbrauwen minder tot geen product. Zo vermijd je blocky brows. In de volgende stap gaan we de wenkbrauw aanzet fixen.
  2. Pak je wenkbrauwpen(nen) erbij! Teken bij de aanzet natuurlijke haartjes. Heb je 2 wenkbrauwpennen? Gebruik bij de aanzet van de wenkbrauw de lichtere kleur en gebruik de donkerdere tint straks voor je uiteindes.
  3. Vul de basis van je wenkbrauwen in met hairstrokes. Je tekent dus haartjes in de basis van je wenkbrauw. Dit is waarom het zo belangrijk is dat je wenkbrauwpen donkerder is dan de basis: anders zie je de hairstrokes helemaal niet. Er moet een beetje contrast zijn.
  4. Pak je favoriete wenkbrauwgel erbij en set de boel. Je gloednieuwe wenkies zijn ready to go!

Hoe ziet jouw wenkbrauwroutine eruit?