natuurlijke schoonheid

Verbeter je natuurlijke schoonheid: zo krijg je huid & haar het mooist

Een make-upje hier en daar houd ik wel van, maar ik voel me toch op mijn mooist met gezond haar en een stralende huid. Als je haar maar goed zit, zeggen ze, toch? Tel er een goede huidconditie bij op en ik ben het er helemaal mee eens. Daarom deel ik vandaag hoe je jouw haar en huid zo gezond mogelijk houdt.

Voed haar en huid van binnenuit

Het is een groot cliché, maar het is helemaal waar. Ook al heb je het al duizend keer gehoord, hier komt het nog eens: drink. genoeg. water. Het heeft me veel moeite gekost, maar je voelt je écht fijner als je jezelf aanleert om meer water te drinken. Het is goed voor je spijsvertering, hydratatie, huid, haar en gewoon je hele lichaam.

Hetzelfde geldt voor vitamines, mineralen, eiwitten, vezels, probiotica en allerlei andere belangrijke stofjes. Hoe beter je voor je lichaam zorgt, des te meer je dat aan je huid en haar ziet. Vind je het lastig om alle stofjes die je nodig hebt binnen te krijgen? Supplementen kunnen je dan helpen. Voor alles is er tegenwoordig wel een supplement: van multivitaminen tot supplementen met zink, eiwitpoeder, probiotica capsules en ga zo maar door.

Leer en hydrateer

Wat hebben jij en de zee gemeen? Jullie bestaan allebei voor meer dan 50% uit water. Hydratatie is essentieel voor een gezond lijf, een mooie huid en gezond haar. Je kan de natuur ook van buitenaf een handje helpen. Wat je huid betreft betekent het dat je een moisturizer gebruikt. Laat deze belangrijke stap niet liggen en voeg ‘m toe aan je skincare routine!

Vergeet trouwens ook niet om elke dag je huid goed te reinigen. Ja, ook als je echt heel moe bent na die lange dag. Je huid zal je dankbaar zijn!

creme in potje

Ook je haar heeft baat bij hydratatie en voedende ingrediënten. Gebruik regelmatig een voedend haarmasker. Wil je écht alles uit je masker halen? Laat het dan eens een nachtje intrekken. Vooral als je een krachtig product voor beschadigd haar gebruikt (zoals een Olaplex no. 3 Treatment) merk je veel verschil!

Extra tip voor de krullenbollen onder ons: gebruik een sulfaat- en parabeenvrije shampoo en conditioner. Hier wordt jouw haar extra zacht en minder pluizend van.

Toch een make-over? Gebruik natuurlijke producten

Je kan de natuur altijd een extra handje helpen. Het beste is om daarvoor ook natuurlijke producten te gebruiken. Je kunt je wenkbrauwen bijvoorbeeld verven met henna. Om je make-up routine een upgrade te geven bestaan er ontzettend veel natuurlijke en minerale make-up producten.

Om je haar een ander kleurtje te geven kun je het beste haarverf zonder ammoniak gebruiken. Herbatint bijvoorbeeld een goede optie! Je bespaart je haar de chemicaliën én je bespaart jezelf de sterke, penetrante geur van een haarbehandeling met ammoniak.

Wil je je haar blonderen op een manier die je haar niet beschadigt? Dan moet ik je teleurstellen: die is er niet. Er zijn producten die haarschade herstellen, maar gebleekt haar raakt altijd beschadigd, of die beschadiging nou licht of zwaar is. Gelukkig kun je je haar op veel andere manier een gezonde make-over geven!

Welke natural beauty tip werkt voor jou het beste?