gladde benen zomer

Tips voor perfect gladde benen – de hele zomer!

Beharing is natuurlijk, maar dat betekent niet dat ik het op alle plekken fijn vind. Mijn benen heb ik het liefst altijd wel glad, bijvoorbeeld. In de winter houdt mijn ontharingsroutine nog wel eens een winterslaap, maar in de zomer laat ik het er niet bij zitten: we gaan voor gladde benen. Herkenbaar? Ik deel hier mijn tips!

Pak het probleem bij de wortel aan

Op zich is haargroei geen probleem, tot je lekker op vakantie gaat en gewoon gladde beentjes wilt hebben. Je lost een probleem het beste op door het bij de wortel aan te pakken. De haarwortel, in dit geval.

Waxen of epileren is het meest effectief. Wat ik er vooral fijn aan vind is dat je geen stoppels krijgt en best wel lang van een glad huidje geniet. Dat voordeel wordt je helaas betaald gezet, want in tegenstelling tot scheren is waxen of epileren zeker niet pijnloos.

Ik geef toe: waxen doet zeer, maar het is waarschijnlijk niet zo erg als je had gedacht. Sterker nog, ik vind waxen fijner dan epileren. De pijn van waxen voel je namelijk maar heel kort.

Epileren is ook heel effectief en doe je makkelijk zelf met een mooi exemplaar uit alle epilators. Met zo’n apparaatje is epileren even makkelijk als scheren!

epilator ontharen

Pijnloos ontharen

“Maar we willen helemaal geen pijn!”

Ik begrijp je. Er zijn pijnloze manieren om te ontharen. En nee, ik heb het dan niet direct over scheren. Een goede ontharingscrème is je redder in nood. Sterker nog, nadat ik eens ontharingscrème gebruikte kwam mijn beenhaar dunner terug.

Belangrijk als je een ontharingscrème gebruikt: volg ALTIJD de gebruiksaanwijzing. Haren vallen niet zomaar van je lichaam af; daar heb je een sterk middeltje voor nodig. Laat de crème in ieder geval nooit te lang zitten. Is niet zo fijn.

Je huid blijft trouwens niet super lang haarloos als je ontharingscrème gebruikt. Zie het als een soort scheren, maar dan zonder de moeite en met een crème.

Liever voorkomen dan genezen

Zie je die haartjes het liefst nooit meer terug? Onder de ontharingsmethodes die je zelf uitvoert is er tegenwoordig een aardig permanente versie: het IPL ontharingsapparaat. Lang verhaal kort: je voert thuis je eigen laserbehandeling uit. Na elke keer laseren komt het haar dunner terug, totdat het verwaarloosbaar weinig is of zelfs helemaal wegblijft. De pijn schijnt ook enorm mee te vallen. Klinkt alleen maar goed!

What’s the catch? Elk product heeft wel een nadeel, en dat geldt ook voor de IPL apparaten. Ze zijn flink aan de prijs. Voor een goedkoop IPL apparaat ben je alsnog €200 kwijt.

Wat vind jij de fijnste manier van ontharen?