krullen verzorgen

Haartips voor krullenbollen: zo houd je krullend haar mooi!

Als je een bos krullen hebt, krijg je waarschijnlijk regelmatig complimenten over je volle bos met prachtig krullende lokken. Achter die schoonheid zit een struggle, want krullen zijn lang niet altijd even makkelijk om mooi te houden. Droog borstelen of kammen is een no-go en pluizend haar is vaak een dagelijkse strijd. Hoe je het krullenleven makkelijker maakt, lees je hier!

De Curly Girl Methode

Ik heb de Curly Girl Methode zeker niet bedacht, dus alle lof voor Lorraine Massey! Met dit stappenplan speciaal voor krullend haar maak je alle krul-potentie van je haar werkelijkheid: zachte, bouncy krullen met een mooie definitie en geen vervelende pluis. Precies wat we willen!

Om te beginnen gebruik je producten die geschikt zijn voor jouw haartype. Dat lijstje bestaat uit:

  • Sulfaatvrije shampoo
  • Conditioner zonder siliconen
  • Een katoenen t-shirt
  • Een speciale gel of crème die je krullen definieert

Stap 1: was je haar met de sulfaatvrije shampoo en focus vooral op je hoofdhuid.

Stap 2: Breng een royale hoeveelheid conditioner aan. Verdeel dit goed over je haar. Wees echt niet te zuinig! Denk aan hoeveel slagroom je op je ijs wilt, bijvoorbeeld. Zulke hoeveelheden.

Stap 3: Nu je de conditioner in je haar hebt, is je haar een stuk zachter en makkelijk doorkambaar. Dit is het moment om je haar te ontwarren! Gebruik je handen of een brede kam.

Stap 4: Spoel de conditioner uit, maar nét niet helemaal.

Stap 5: Droog je haar NIET met een handdoek; drogen komt zometeen. Je kunt je haar een beetje uitwringen zodat het niet zo druipt. Verdeel nu de krullen activerende crème in je haar. Ik gebruik daar zelf het liefst Cantu voor!

Stap 6: Je haar drogen. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kies je uit twee methodes: ploppen of drogen met een diffuser.

Ploppen werkt als volgt: vouw het t-shirt als een handdoek om je hoofd terwijl voorover gebukt staat. Je houdt zo de vorm van de krullen bij elkaar terwijl het haar natuurlijk droogt. Als je je haar vanaf de aanzet tot de punten droog wrijft, ’trek’ je juist de krul eruit.

Een diffuser is een speciaal föhn opzetstuk voor krullen. Wil je je krullen wat sneller drogen? Gebruik dan simpelweg de diffuser!

krullend haar verzorgen

Ga naar een goede krullenkapper

Mijn simpelste tip die wel eens wordt vergeten: laat alleen mensen die er verstand van hebben aan je haar zitten. Heb je een flinke bos krullen, dan ga je naar een krullenkapper. Je bestelt ook geen brood bij de slager. Het is allebei voedsel, maar toch net even wat anders.

Helaas zijn krullenkappers wat moeilijker te vinden en kost het gemiddeld ook wat meer. Daar kan ik niks aan veranderen, maar wat ik je wel wil meegeven: het is de investering waard! Je krullen komen een stuk beter uit en je wordt echt gelukkig van een prachtige bos haar. Als je in de buurt van Amsterdam woont, is Vanessa van der Roest Coiffures een plek waar jouw krullen in goede handen zijn!

Pas je routine echt aan op je haartype

Als je de Curly Girl methode volgt kan het al bijna niet meer misgaan. Let wel op kleine handelingen waar je normaal gesproken niet zo bij stilstaat.

Kam je haar bijvoorbeeld nooit wanneer het droog is. Als curly head weet je dat waarschijnlijk al, maar het wordt er écht alleen maar pluizig van. Ontklit je haar alleen wanneer er conditioner in zit, volgens de Curly Girl Methode dus.

Gebruik handdoeken alleen nog maar om je lichaam mee af te drogen. De stof van gewone handdoeken is best wel hard voor je krullen en helpt niet om ze soft and shiny te houden. Hetzelfde geldt voor heel fijne kammetjes en harde borstels: probeer die zo mijn mogelijk te gebruiken. Om een scheiding te maken of voor je babyhaartjes kun je natuurlijk wel een borsteltje of fijn kammetje gebruiken.

Hoe verzorg jij jouw krullen?