zomer waterproof makeup

De fijnste waterproof make-up om gerust mee te zwemmen!

Wat is er nou lekkerder dan een duik nemen wanneer het zo ontzettend warm is? Ik kan niet veel beters bedenken, maar het zou wel fijn zijn als m’n gezicht dan ook op z’n plaats blijft zitten. Ik heb het dan natuurlijk over m’n make-up look. Je kan zwemmen met make-up en het blijft ook nog eens redelijk goed zitten, als je maar de juiste producten en technieken gebruikt. Lees mee!

Het begint bij de basis

Een primer houdt je make-up op je gezicht. Voor een waterproof make-up look raad ik dus aan om een waterbestendige, goede primer te gebruiken! Voor oogschaduw zijn er ook speciale primers. Een waterproof oogschaduwbasis houdt je oogschaduw mooi en zorgt ervoor dat het nergens heengaat als je in het water springt. Je kunt oogschaduwbasis ook als primer voor je concealer gebruiken! Blend het wel goed uit.

Waterproof make-up producten

Gebruik alles waterproof. Waterproof mascara, waterproof foundation, waterproof oogpotlood en ga zo maar door. Alleen maar waterproof make-up. Het klinkt als een logische stap, maar check écht van tevoren of de producten wel waterproof zijn. Misschien ging je er onbewust vanuit dat een product wel tegen wat water kan en is het zonde als te laat pas blijkt dat het toch niet waterproof was. Oeps.

Nog een tip: als je twijfelt tussen hydraterende en matte producten, kies dan voor matte. Over het algemeen weten matte producten zich beter aan je huid te hechten en verschuiven ze minder snel. Matte liquid lipsticks zijn het perfecte voorbeeld. Ideaal als je met een flink aantal liters water te maken krijgt.

zomer waterproof makeup

Maak het af met poeder en setting spray

Seal the deal met een goede setting powder en een setting spray. Allebei waterproof, natuurlijk! Als je maar goed genoeg zoekt bestaat elk product wel in een waterproof variant. Met een waterproof setting powder én setting spray zet je jouw look nog steviger vast. Ja, er is zelfs waterproof setting poeder! Laat de setting spray wel goed opdrogen voor je het water in springt.

Extra tip om waterproof make-up te kiezen

Er zijn aardig wat waterproof make-up producten, maar naar mijn ervaring blijven producten die vloeibaar zijn en vervolgens opdrogen het beste zitten. Op mijn wenkbrauwen blijft een brow pomade beter zitten dan een wenkbrauwpotlood, bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor eyeliner: een liquid eyeliner die waterproof opdroogt blijft veel beter zitten dan een eyeliner in potloodvorm. Er zijn zelfs soorten oogschaduw in potjes die op een vergelijkbare manier opdrogen!

Draag jij make-up als je een dagje naar het strand of zwembad gaat?