hoeveel pijn doet waxen ervaring

Hoeveel pijn doet een Brazillian Wax? | Mijn eerste ervaring met waxen

Welke lichaamsdelen laat je waxen als je voor het eerst naar een waxsalon gaat? Alles, natuurlijk! Volgens dat motto maakte ik de afspraak voor mijn eerste wax avontuur. Lees hier hoe het me beviel! Spoiler alert: ik leef nog :D.

Hoe gaat dat waxen nou?

Om te beginnen maak je een afspraak bij een waxsalon waar jij je op je gemak voelt. Ik had geen idee, dus ben een beetje door de reviews gegaan en koos op gevoel. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Wax en Go in Alkmaar.

Je kiest wanneer je de afspraak inplant welke lichaamsdelen je laat waxen. Anders weten ze natuurlijk niet hoe lang het allemaal duurt. Scheer je haartjes niet te kort maar laat het ook niet te lang groeien, want de haartjes moeten precies de goede lengte hebben. De wax moet zich goed aan de haartjes kunnen hechten, maar ze moeten ook niet zo lang zijn dat ze afbreken. Vaak staat daar ook wel informatie over op de website van je wax salon.

Ik ging meteen voor de lady package: een volledig pakket met ontharing van je onderbenen, bovenbenen, oksels en een volledige brazillian wax. Van tevoren vreesde ik natuurlijk voor de pijn en vond ik het ook wel spannend om in m’n blote foof te liggen bij iemand die ik nog niet eerder ontmoet had. Normaal gesproken ga je dan eerst een paar keer uit eten, ofzo. 😛

brazillian wax hoeveel pijn

Hoeveel pijn doet een brazillian wax?

Laten we maar met het ergste beginnen, dachten de wax dame en ik allebei. Ik had rekening gehouden met het ergste. Helse pijn en flink drama. Een brazillian wax is niet mijn hobby geworden, maar het viel me best mee. Een paar stukjes zijn echt even gemeen… en dat is het dan ook wel ongeveer. Geen tranen, geschreeuw of trauma’s. Gewoon een kei glad resultaat.

Conclusie: ik geef de pijn van een brazillian wax een 7.5 op een schaal van 1 tot 10. Houd daarbij wel in gedachten dat de pijn per stukje echt nauwelijks een seconde duurt, dat maakt het ook wel makkelijker om te doorstaan.

De eerste keer waxen doet trouwens altijd het meeste pijn: de keren erna wordt de pijn alleen maar minder. Je haartjes komen dunner terug en ze gaan er dus weer soepeler uit. Een brazillian wax wordt dus steeds minder pijnlijk!

Hoeveel pijn doet het waxen van je benen?

Ik vond het laten waxen van mijn benen het minst pijnlijk, sterker nog, ik vond dat erg goed te doen. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik niet de dikste, stugste haargroei heb. Hoeveel pijn het waxen doet hangt natuurlijk ook af van de haartjes en je pijngrens.

Hoeveel pijn doet het waxen van je oksels?

Je oksels zijn het snelst klaar! Oksels waxen deed bij mij nét iets meer pijn dan de benen, maar het was alsnog een stuk minder pijnlijk dan de brazillian wax. Voor ik wist was ik weer helemaal glad en zacht.

Mijn eerste ervaring met waxen: de conclusie

Al met al viel het me erg mee en ben ik meer dan tevreden met het resultaat: nooit meer stoppels! De salon zelf is me ook erg goed bevallen, dus als je in de buurt van Alkmaar zoekt, is Wax en Go een aanrader.

Heb jij je wel eens laten waxen? Hoe pijnlijk vond je het?