polaroid foto's

5 Prachtige manieren om herinneringen vast te leggen

Sommige herinneringen blijven je altijd bij, of het nou gaat om een prachtige vakantie, de mooiste dag van je leven of speciale momenten met een dierbare. Kon je die momenten maar in een potje stoppen die je nooit kwijt kan raken! Dat kan niet letterlijk, maar er zijn genoeg mooie manieren om belangrijke herinneringen vast te leggen. Vergeten zal je ze niet, maar zo zijn ze nóg dichterbij.

Vul een diepe lijst

In een diepe lijst kun je veel meer kwijt dan een foto. De foto is nog maar het begin! Het ligt natuurlijk ook aan het formaat, maar in een diepe lijst kun je allerlei leuke en speciale spulletjes stoppen. Denk aan steentjes, schelpjes, bonnetjes, gedroogde bloemen, sieraden en ga zo maar door. Wat de gelegenheid ook is geweest: met een diepe lijst maak je er een soort sfeer kunstwerkje van.

In plaats van een diepe lijst kun je ook een stolp of glazen kistje gebruiken. Wat je ook kiest: je eindigt met een mooi, persoonlijk werkje wat je elke keer weer herinnert aan iets dierbaars.

diepe fotolijst

Gepersonaliseerde sieraden

Sieraden met gravures ken je waarschijnlijk al, maar er zijn veel meer manieren om een sieraad persoonlijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal steentje of een specifieke vorm, of ga voor een workshop en maak het sieraad samen!

Assieraden

Als je een dierbare hebt verloren is dat altijd een gemis, hoe lang geleden het ook is geweest. Je haalt dan vaak steun uit leuke, grappige en mooie herinneringen. Urnen worden vaak voor as gekozen en zijn er in veel speciale en persoonlijke soorten. Je geeft de persoon zo letterlijk een mooi plekje in huis.

Wil je die herinnering het liefst altijd dichtbij hebben? Dan is een assieraad zoals een ketting met ashanger een mooie optie. Waar je ook bent, het sieraad is ook bij je. Het juweeltje met as blijft goed beschermd, want RVS assieraden kunnen prima tegen water en een stootje. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk voor zoiets speciaals.

No Title

No Description

Een bijzondere tatoeage

Over deze vorm van herinneringen vastleggen kan ik zelf meepraten; ik heb namelijk een tattoo voor mijn oma laten zetten. Gelukkig is ze nog onder ons! Ik heb de tattoo eerder laten zetten omdat ik het een fijn idee vind dat ze het zelf ook kan zien.

Je kunt een naam als tattoo laten zetten, maar ik vond het mooier om een afbeelding te kiezen die haar symboliseert en mooi op mijn lichaam staat. Daarom heb ik gekozen voor de ketting die ze altijd draagt, zo lang als ik me kan herinneren.

Ze wilde me de ketting geven, maar ik zou voor altijd doodsbang zijn om het op de een of andere manier te verliezen. Een tattoo heb je voor altijd bij je en raak je niet zomaar kwijt; dat is namelijk de bedoeling van tattoos. In dit geval dus perfect.

Invulboeken

Invulboeken zijn mijn laatste ontdekking om de bijzondere band met een dierbare vast te leggen. Zo heb ik mijn vader voor Vaderdag het invulboek ‘Pap, vertel eens’ gegeven. Dit soort invulboeken komen in veel varianten voor, ook voor moeders, opa’s, oma’s, vrienden, vriendinnen en ga zo maar door. Het kost even wat tijd om alles in te vullen, maar je eindigt met zo iets moois en leuks! Ik kan niet wachten om het ingevulde boek van m’n vader terug te krijgen en te lezen.

Wat vind jij de mooiste manier om een herinnering te vereeuwigen?