tips tegen hoofdroos

Hoofdroos tips: zo kom je af van die vervelende roos in je haar!

Hoofdroos is al vervelend genoeg, en als je donker haar hebt valt het al helemaal zo erg op. Daarnaast voelt het ook gewoon oncomfortabel, zo’n jeukerige hoofdhuid. Ben je het ook helemaal zat? Hier deel ik tips die mij het meest geholpen hebben!

Maar eerst een kleine disclaimer: als je ontzettend erg last hebt van roos en niets lijkt te werken, ga dan naar de huisarts. Milde vormen van hoofdroos kun je prima zelf wat aan doen, maar als het te hardnekkig blijft, is wat medische hulp een stuk beter.

Was je haar niet te vaak

Hoofdroos komt meestal door een uitgedroogde hoofdhuid en je haar voedt zichzelf met natuurlijke haaroliën. Je denkt misschien dat zo veel mogelijk anti-roos middel gebruiken het beste is, maar je wast ook de stofjes weg die je hoofdhuid zelf produceert om het probleem op te lossen.

Heb je roos terwijl je snel vet haar krijgt, en was je het daarom vaak? Kijk dan eens naar speciale shampoo voor vet haar en wissel die af met een geschikt anti-roos middeltje.

Gebruik niet de meest agressieve anti-roos shampoo

Je hebt niet altijd de sterkste anti-roos shampoo nodig. Bij milde varianten heb je soms gewoon last van een droge hoofdhuid, en helpt het al enorm om daar een speciale shampoo voor te gebruiken. Hydraterende shampoos die je hoofdhuid voeden, bijvoorbeeld. Probeer eens een milde, verzorgende shampoo uit en kijk hoe je hoofdhuid daar op reageert.

Als dat niet helpt, zijn er ook speciale voedende anti-roos shampoos! Ze voelen een stuk milder aan en hebben een handige, dubbele werking. Waar de roos ook door begonnen is: er is altijd wel een geschikte oplossing.

tips tegen hoofdroos

Welke anti-roos shampoo gebruik je voor gekleurd haar?

Anti-roos shampoo staat erom bekend dat het niet zo lief is voor gekleurd haar. Sterker nog, als je haarkleuring uit wil wassen, kom je vaak als tip tegen om het met anti-roos shampoo te wassen. Gekleurd haar en anti-roos shampoo gaan dus niet zo goed samen, maar ja, wat moet je dan als je gekleurd haar én roos hebt?

Mijn advies is om eerst een voedende shampoo voor gekleurd haar te proberen. Als je geluk hebt, lost een gehydrateerde hoofdhuid het probleem al op. Werkt dat niet? Ga dan voor een leave-in verzorging tegen roos. Eucerin heeft bijvoorbeeld een haartonic tegen roos!

Zoals ik aan het begin van het artikel ook al zei: als je een zwaar en hardnekkig huidprobleem hebt, is mijn advies om hulp van een professional in te schakelen. Ik deel graag tips, maar niet alles valt met een blogje op te lossen!

Heb je wel eens last van roos in je haar? Welke tip tegen hoofdroos werkt het beste voor jou?