klein huis tips meer opbergruimte

Interieur tips: Zo richt je een klein huis stijlvol in – mét genoeg opbergruimte!

De één heeft een flinke woning en de ander woont in een klein, maar fijn huisje. Wat voor huis je ook hebt; je wilt het interieur leuk en stijlvol maken. Als je een compacte woning hebt, is het even knutselen met de inrichting en opbergruime. Als ervaringsdeskundige die in een studio van 20 vierkante meter heeft gewoond, deel ik hier handige tips! Ook een klein interieur kun je stijlvol inrichten.

Kies vooral voor ladekasten en gesloten kastjes

Decoratie is heel leuk, maar open kasten en veel tierelantijntjes laten een ruimte sneller volgepropt lijken, vooral als ‘ie al klein is. Kies daarom vooral voor gesloten kastjes. Je hebt dan meer opbergruimte en de kamer ziet er een stuk overzichtelijker uit. Op en om de kastjes voeg je leuke accessoires toe om de boel op te fleuren!

Laat ruimtes groter lijken met licht en spiegels

Alles wat licht weerkaatst, helpt om een ruimte optisch groter te laten lijken. Wil je een tussenwandje plaatsen of zoek je leuke decoratie? Ga dan voor glas en spiegels! Toffe spiegels zijn er in allerlei soorten, maten en stijlen. Ook voor jouw droomhuisje zit er iets prachtigs tussen!

Compacte bureau ideeën

Een bureau is ontzettend handig, vooral nu we tegenwoordig steeds meer thuiswerken. Je moet er alleen wel een stuk ruimte voor inleveren. Tenminste, dat zou je denken: met een uitklapbaar wandbureau lever je nauwelijks ruimte in!

Ingeklapt lijkt het wandbureau op een strak muurkastje en uitgeklapt heb je een handige werkplek. Klap het bureau uit, schuif je favoriete stoeltje aan en gaan met die banaan.

Handige bedden

In een compact huisje neemt een bed al snel het grootste gedeelte van de slaapkamer in, vooral als je een tweepersoons bed wilt. Wat mij betreft behoort een tweepersoonsbed bijna tot primaire levensbehoeftes, dus ik begrijp je. Om toch extra opbergruimte te creëren bestaat er iets heel handigs: bedden met lades. Je kan er een hoop beddengoed, schoenen, kleding en ander spul in kwijt. Handig!

Ben je erg verknocht aan je huidige bedje en koop je liever geen nieuwe? Koop dan opbergbakken met wieltjes en rol ze onder je bed. Meet wel van tevoren eventjes op hoe hoog de bakken maximaal kunnen zijn, zodat ze nog onder het bed passen.

Voor iedereen met kids die wel van een logeerpartijtje houden heb ik een andere handige tip: een stapelbed voor 3 personen! Je kunt in één slaapkamer 3 lieve kindertjes kwijt. Of ze die nacht slapen is nog maar de vraag, maar ze passen in ieder geval ruimschoots in dezelfde kamer. Is de logé er weer vandoor? Dan schuif je het onderste matras weer in en heb je een tweepersoons stapelbed.

stapelbed 3 personen

Uitschuifbare eettafel

Uitschuifbare eettafels klinken niet heel stijlvol, maar als je goed zoekt zijn er prachtige modellen te vinden! Ze hoeven ook niet heel prijzig te zijn. Als je dinerend bezoek krijgt schuif je de tafel uit, zet je (klap)stoeltjes neer en heb je extra zitplekken. Zijn ze er weer vandoor? Tafel inschuiven en klaar is kees. Oh wacht, je moet helaas nog wel de afwas doen.

Andere fijne opbergaccessoires

Vooral tijdens mijn studententijd heb ik geleefd op accessoires die stiekem opbergmeubels waren. Ik heb er een aantal nog steeds in huis en het komt altijd wel van pas om extra opbergruimte te hebben! Zo kan ik in mijn bankstel stiekem allemaal spul kwijt en geniet ik nog dagelijks van mijn opberg poef. Je kan ook een tof nachtkastje als bijzettafeltje gebruiken en als je bank hoog genoeg is, kun je daar stiekem óók opbergbakken op wieltjes onder kwijt. Check wel even van tevoren of de bakken daardoor niet in het zicht staan.

Er zijn dus genoeg manieren om een compact huisje stijlvol in te richten, terwijl je ondertussen met een gerust hart al je spullen opbergt. Genoeg plek!

Wat vind jij de fijnste tip voor extra opbergruimte?