vaderdag 2021 cadeau

Help, wat moet ik voor m’n vader kopen? Cadeau inspiratie voor Vaderdag 2021!

Vaderdag staat weer voor de deur, en soms betekent dat paniek! Want wat moet je nou weer kopen? Om je vader een glimlach op z’n gezicht te toveren deel ik hier mijn Vaderdag 2021 tips.

Een origineel cadeau voor Vaderdag

Elk jaar wil je weer iets origineels geven, maar vaak eindig je uiteindelijk met hetzelfde cadeautje. Komt dat bekend voor? Bij mij in ieder geval wel.

Het perfecte Vaderdag cadeau is origineel, praktisch én precies wat diegene wilt. Mijn eerste tip: probeer niet té origineel te zijn. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar als je een wel heel apart cadeautje uitzoekt, weet je op een gegeven moment niet meer zeker of hij er wel gebruik van gaat maken.

Zoek dus een origineel cadeautje dat nog binnen de handige categorie valt. Geef je elk jaar hetzelfde luchtje? Kies eens een ander heren parfum dat vergelijkbare geurnoten heeft. Zo probeert hij eens wat nieuws en weet je vrij zeker dat het luchtje hem bevalt.

Extra tip om een ‘standaard’ cadeautje als een luchtje op te leuken: laat het parfum graveren en pak het extra leuk in. Doe er wat snacks, een tijdschrift of andere kleinigheidjes bij en je hebt een top pakket!

vaderdag 2021 cadeau

Wees niet bang om naar een goed Vaderdag cadeau te vragen

Mannen zijn vaak erg praktisch ingesteld. Wat cadeaus betreft betekent het dat ze vaak meer waarde hechten aan iets dat ze goed kunnen gebruiken, in plaats van bijvoorbeeld een symbolisch cadeau. De moeite wordt sowieso gewaardeerd, maar mijn stiefvader wordt bijvoorbeeld een stuk blijer van een scheerapparaat dan een bosje bloemen.

Conclusie: vraag het gewoon. De vaderfiguren in onze levens zijn prima in staat om aan te geven wat voor dingetjes ze goed kunnen gebruiken. Heeft ‘ie alles al en is het antwoord “geen idee, doe maar wat”? Lees dan weer gezellig verder.

Concrete Vaderdag cadeautips

Ik heb tot nu toe tips gegeven waardoor je hopelijk makkelijker een cadeau bedenkt, maar dat werkt misschien niet voor iedereen. Daarom zet ik nog wat concrete Vaderdag cadeautips op een rijtje!

  • We beginnen met de basis aan mannen verzorging: producten zoals aftershave, een luchtje, een fijne dagcréme, baardverzorging, scheerapparaten en douchegels doen het altijd wel goed.
  • Liefde gaat door de maag, dus bak of kook wat lekkers voor je vader! Echt, eten werkt altijd.
  • Als je vader van sentimentele cadeaus houdt; geef hem een invulboek voor vaders. Is ontzettend leuk om terug te krijgen en samen na te lezen!
  • Geef je een ervaring cadeau, zoals een dagje uit? Doe er een klein hint-cadeautje bij! Zo heeft hij achteraf ook nog een tastbare herinnering om aan die momenten terug te denken. Als je hem bijvoorbeeld in een Ferrari laat rijden, kun je als hint-cadeautje een Ferrari parfum geven. Die zijn niet eens duur!

Weet jij al wat je voor cadeau je op Vaderdag 2021 gaat geven?