makeup tips zonnebril en zweetproof foundation

Zomer make-up tips: maak je look zweetproof op warme dagen!

Ik houd van heerlijk warm weer, maar wat make-up betreft heeft de zomer ook een nadeel: door het zweten glijdt foundation van je gezicht af, de pootjes van je zonnebril laten afdrukken achter op je neus en zo zijn er nog meer beauty ongemakken. Lees hier hoe je die problemen achter je laat en fabulous met een zweetproof look de zomer in gaat!

Zo voorkom je dat foundation van je gezicht af glijdt

We zijn ook maar mensen; als het maar warm genoeg is, gaan we zweten. Daar doe je niks aan. Je kan er wel voor zorgen dat de basis beter op je gezicht blijft zitten. Dat begint met een goede primer. Kies er een die bij jouw huidtype past. Heb je een vette huid? Dan is een matterende primer ideaal!

We gaan verder met de foundation. Kies sowieso een waterproof versie en gebruik zo min mogelijk. Hoe meer foundation je gebruikt, des te meer er weg kan glijden! Op je voorhoofd zweet je het snelst, dus gebruik daar het minste product. Als je écht dekking nodig hebt, gebruik dan een foundation met extra dekking zodat je minder product hoeft aan te brengen.

Maak je look af met een fijne poeder en een sterke setting spray. Mijn persoonlijke favoriete is de Urban Decay All Nighter; daarmee blijft je look pas echt staan als een huis.

Afdrukken van brillenpootjes op je neus voorkomen

Zonnetje schijnt, dus zonnebrillen op! Helaas zie je dan al snel afdrukken van de brillenpootjes op je neus verschijnen. Ik word er niet blij van. Weg ermee!

Begin weer met zo min mogelijk product op je neus, vooral op de plekjes waar je zonnebril leunt. Vermijd dus product op je neusvleugels. Focus je foundation, concealer, BB cream, of wat je ook gebruikt om de plekken heen. Breng desnoods het grootste deel aan met je zonnebril op en blend het daarna uit voor een naadloze overgang. Trek vervolgens je beste poeder uit de kast en werk het neusje af. Eindig weer met een portie setting spray. Ready to go.

zweetproof makeup op warme dagen

Optie nummer twee tegen afdrukken van brillenpootjes is mijn favoriete no-foundation look. Gebruik een héél licht getinte dagcrème of helemaal geen foundation. Onder je ogen gebruik je een getinte oogcrème en als je op andere plekken dekking nodig hebt, gebruik je een heel klein beetje cream concealer. Cream concealer zit in een potje en verschuift minder snel dan vloeibare concealer.

Je draagt zo uiteindelijk weinig producten en hebt toch een frisse, egale look. Maak het weer af met wat poeder en een setting spray … en gaan met die banaan!

Waterproof en zweetproof wenkbrauwen

Als je gaat zwemmen, is het wel zo fijn als je wenkbrauwen ook blijven zitten. Aangezien ik van mezelf maar halve wenkies heb, mag ik mezelf inmiddels wel expert-ervaringsdeskundige noemen in het creëren van waterproof en zweetproof wenkbrauwen.

Lang verhaal kort: het beste, waterproof wenkbrauwproduct ooit is Wunderbrow. Blijft zitten, wat je ook doet. Ik heb het zelfs wel eens gebruikt om de avond van tevoren alvast wenkbrauwen te maken als ik de volgende dag vroeg op moest staan.

Op nummer twee staat de wenkbrauw pomade, met de Dipbrow Pomade van Anastasia Beverly Hills als persoonlijke favoriet. Pomades blijven een stuk beter zitten dan wenkbrauwpotloden en poeders, en van alle pomades die ik geprobeerd heb blijft die van Anastasia voor altijd mijn nummer één.

Nepwimpers die onder een (zonne)bril passen

Niets is zo vervelend als wimpers die constant tegen de glazen van je bril aan tikken. Draag dus wimpers die niet al te lang zijn. Als je geen mooie, korte wimpers kan vinden, heb ik een tip: deze Luna lashes. Ze zijn ook nog eens heel geschikt voor hooded eyes en kleine ogen!

Extra tips voor een waterproof & zweetproof make-up look op hete zomerdagen

Ik rond af met wat extra tips om de warmste dagen fabulous door te komen.

  • Breng je make-up pas aan als je skincare goed is ingetrokken, anders gaat de boel over elkaar heen glijden
  • Poeder & setting spray zijn je beste vrienden!
  • Gebruik producten die echt waterproof zijn; die blijven ook beter zitten als je zweet
  • Kies vaker voor crème- en poeder make-up producten en iets minder voor vloeibare producten
  • Vette huid? Gebruik matterende producten en vergeet je blotting paper voor onderweg niet

Wat doe jij om een make-up zomerproof te maken? Heb je last van glijdende foundation en afdrukken van brillenpootjes?