makeup removal routine

Gezichtsreiniging en make-up verwijdering | Mijn routine & extra tips!

Voordat ik into make-up en skincare was, vond ik een make-up doekje voldoende om m’n gezicht te reinigen. Naarmate ik meer make-up ging gebruiken, ontdekte ik ook meer over gezichtsverzorging: voor een goed gereinigde huid heb je toch echt wat meer nodig. Hoe ik dat tegenwoordig doe, lees je hier!

Stap 1: alle zichtbare make-up verwijderen

Om het grove deel van make-up te verwijderen, kun je prima met make-up doekjes beginnen. Zelf begin ik meestal met een make-up remover op oliebasis en (herbruikbare) wattenschijfjes. Micellair water werkt ook, maar waterproof make-up kan best hardnekkig zijn en dan gaat het met een remover op oliebasis wat sneller.

Stap 2: minder zichtbare make-up restjes verwijderen

Er blijven altijd wat make-up restjes achter op de huid die je met een doekje of een paar wattenschijfjes niet verwijdert, hoe goed je make-up remover ook is. Daarom is de tweede stap voor de gezichtsreiniging een face cleanser. De schuimende varianten vind ik het fijnst!

De cleanser komt een stuk dieper in je huid en kan zo moeilijk bereikbare make-up restjes opnemen. Ook als je weinig tot geen make-up draagt is een face cleanser fijn om aan het einde van de dag je gezicht mee te reinigen.

Door de dag krijg langzaam maar zeker vuilrestjes van zweet, stofdeeltjes en meer op je huid. Met een cleanser eindig je weer met een schoon gezichtje.

Stap 3: tonic

We hebben nou al 2 keer het gezicht gereinigd, moet dat in de derde stap nog eens? Ja. Is dat niet een beetje too much? Zeker niet.

Een goede tonic of toner reinigt de huid op een diep niveau en haalt de laatste onzichtbare make-up restjes, de zeeprestjes van je cleanser en ander vuil weg. Vaak hebben toners ook ingrediënten die herstel van de huid te bevorderen. Eigenlijk is het een combinatie van een reinigend product en een verzorgend product.

makeup verwijderen

Stap 4: Hydrateer!

Zo, nu is je gezicht echt wel schoon! Tijd om het hydratatieniveau weer flink aan te vullen. Ik gebruik graag een moisturizer en nachtcrème, maar er zijn een hele hoop producten die fijn werken. Belangrijkst is dat ze bij jouw huidtype passen en goed hydrateren.

-De Mineral 89 lijn van Vichy vind ik persoonlijk erg fijn, als je een aanrader zoekt.-

Extra make-up removal & skincare tips

  • Ik noemde ze al eerder eventjes, maar ik vind herbruikbare wattenschijfjes echt heel fijn! Fijn in gebruik + beter voor het milieu = win win.
  • Een make-up look met glitters verwijderen? Verwijder die als eerst met een apart doekje of wattenschijfje. Anders smeer je de glitters uit over de rest van je gezicht, en ze zijn al hardnekkig genoeg.
  • Fijn voor huid én haar: een satijnen kussensloop. Die hoeven echt niet duur te zijn; er zijn zat goedkopere varianten zonder groot beautymerk op het kaartje die toch satijn zijn. Ik heb ’s morgens zo geen klitten in m’n haar of van die vouwen in m’n gezicht.

Welke producten vind jij het fijnst om je gezicht mee te reinigen?