Meer outfit opties creëren én minder kleding kopen? Dat kan!

“Maar anders heb ik niks leuks om aan te trekken!” galmt vaak door mijn hoofd wanneer ik weer eens een gevulde winkelmand in een kleding webshop afreken. Eerlijk is eerlijk, ik word er blij van, maar mijn portemonnee en kastruimte zijn het er niet helemaal mee eens.

Heb jij je ook vaak voorgenomen om minder kleding te kopen, maar lukt dat nog niet zo goed? Met deze tips haal je meer outfits uit dezelfde kledingkast!

Nieuwe combinaties

Waarschijnlijk maak je vaak dezelfde outfit combinaties. Een extra paar ogen ziet jouw kledingkast heel anders! Vraag dus eens een vriend(in) om je kledingcollectie onder de loep te nemen en outfits samen te stellen.

Zelf nieuwe inspiratie opdoen kan natuurlijk ook, op Pinterest bijvoorbeeld. Zoek per type kledingstuk (bijvoorbeeld een mom jeans of maxi skirt) outfit inspiratie en wie weet hoeveel nieuwe combinatiemogelijkheden je tegenkomt!

De basics

Basics zijn niet de meest spectaculaire kledingstukken, maar wel de handigste. Met een goede set basics heb je namelijk een stuk meer outfit opties! Ze passen overal wel bij.

In de zomer zijn tanktops en t-shirts ontzettend fijne basics. Wanneer het wat kouder is, komen lange mouw t-shirts en basic truien van pas. Met een stuk of 5 basic kledingstukken kom je dus meerdere seizoenen door en verdubbel je de outfit opties in je kast!

Investeer in kwaliteit

Investeren in kwaliteit bespaart op de lange termijn kastruimte, geld en moeite. Neem ondergoed als voorbeeld: als er snel gaatjes in je boxers verschijnen, blijft je elke keer weer nieuwe kopen. Op een gegeven moment puilt je kast uit van het ondergoed dat niet optimaal is, maar je ook nog niet weg wil gooien … na een tijd wordt het chaos.

Heb je een stuk of 10 kwalitatieve dames of heren boxershorts, dan hoef je niet telkens bij te kopen en blijft het allemaal mooi en overzichtelijk.

Voor gewone kleding geldt hetzelfde. Als kledingstukken lang mooi blijven, ben je automatisch minder geneigd om meer te kopen. Op lange termijn kan dat flink wat aankopen besparen!

Gebruik accessoires wijs

Om een outfit op te leuken hoef je niet altijd nieuwe kleding te kopen. Accessoires maken ook een hoop verschil! Een tailleriem kan een jurkje bijvoorbeeld al een heel andere look geven en met sieraden maak je basic kledingstukken opvallender.

Met de juiste accessoires maak je een outfit af én benadruk je de pluspunten van jouw figuur. Dat hoeven niet altijd sieraden of riempjes te zijn. Er is nog veel meer leuks, zoals losse kragen, hoeden, sjaaltjes, broches en ga zo maar door. Genoeg opties om creatief mee te zijn!

Wat zijn jouw favoriete accessoires om een outfit mee af te maken?