goud in cosmetica

Goud in huidverzorgingsproducten, waar is dat goed voor?

Het staat erg fancy, goud of goudsnippers in een crème of serum. Heeft dat nog een nut of is het gewoon voor de luxe? Je leest het in deze blog!

Geen gewoon goud

Als er goud in skincare producten zit, is dat niet een versnipperd goudklompje. Het goud in cosmetica is colloïdaal goud: door midden van elektrolyse wordt het goud in minideeltjes gedemineraliseerd.

Het goud wordt dus in nanodeeltjes behandeld, zodat het lichaam de nuttige stofjes op kan nemen en het overbodige kan uitscheiden. Safe om op de huid te gebruiken, dus.

Wat is daar het nut van?

Maar wat doet dat goud nou eigenlijk wanneer het je huid intrekt? Het schijnt een antioxiderende werking te hebben, celwerking te verhogen en helpen om de huid jong te houden.

Het verschilt natuurlijk per persoon en per huid hoe een product uitpakt, maar er is in ieder geval reden om aan te nemen dat goud in cosmetica niet altijd puur een marketingtrucje is.

goud in cosmetica

Is cosmetica met goud erg duur?

Lang niet alle huidverzorgingsproducten met goud als ingrediënt zijn onbetaalbaar duur. Bij een crème van La Prairie waar goud in zit kun je een flink hoge prijs verwachten, maar er zijn veel andere merken die crèmes (met goud als ingrediënt) verkopen. Diep in de buidel tasten is dus geen verplichting.

Een goed voorbeeldje is dit Revolution Skincare Gold Elixir serum, wat je voor slechts €15 op de kop kan tikken.

De crèmes en spulletjes met goud als ingrediënt die in de Louis-Vuitton-Limited-Edition-tas-prijsklasse vallen bestaan zeker, maar dat is lang niet altijd het geval.

… Moet ik nu cosmetica met goud erin kopen?

Je moet helemaal niks, alleen wat je zelf wil. Het beste is om te letten op ingrediënten en productsoorten die bij jouw huidtype passen. Als je daarmee begint, zit je eigenlijk altijd wel op de goede weg.

De conclusie is eigenlijk dat goud een fijn ingrediënt kan zijn, als het product als geheel bij jouw huid en behoeftes past. Een product wordt namelijk altijd uit meer actieve bestanddelen opgebouwd. Goud is een onderdeeltje dat bijdraagt aan de totale beoogde werking.

Fancy gezichtsmaskertjes met goud of body spray met gouden glitters zijn eigenlijk altijd wel leuk.

Heb jij wel eens een huidverzorgingsproduct met goud erin gebruikt?