tips droge handen winter

Handen stukgewassen? Zo geef je jouw handen in de winter extra verzorging!

In de winter drogen je handen al een stuk sneller uit, en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid handen wassen maakt het er niet beter op. Waarschijnlijk kunnen jouw handjes dus wel wat extra verzorging gebruiken! De mijne in ieder geval wel.

Fijne handcrèmes

First things first: een goede handcrème is een onmisbare basic. Een hydraterende handcrème, natuurlijk. Gelukkig hydrateren ze bijna allemaal; de keuze is reuze. Handcrèmes van merken als Nuxe, Garnier en Neutrogena doen het eigenlijk altijd wel goed. De echte budget koopjesjagers kunnen bij het merk Ziaja terecht: voor een milde prijs van €2 heb je al een fijne handcrème.

Hoewel een lekker luchtje altijd fijn is, kun je de geparfumeerde handcrèmes beter laten liggen als je een gevoelige huid hebt. Heb je normaal gesproken niet echt een gevoelig huidtype, maar heb je inmiddels wel wondjes gekregen door de droogte van je huid? Ook dan voelt het fijner om een neutrale handcrème te gebruiken. Anders gaat de boel zo prikken, en dat voelt niet echt lekker.

handen verzorging winter tips

Een handmasker?!

Ja, het bestaat echt: handmaskers. Het zijn een soort handschoenen waar een hydraterende substantie in zit. Je trekt ze aan en je handen beginnen automatisch de moisture op te nemen. Eigenlijk is een handmasker een soort sheet masker, maar dan voor je handen. En in de vorm van handen. Wel zo handig.

Je moet ze niet vergelijken met die voetenmaskers die exfoliërende sokjes zijn en je van gaat vervellen. Handmaskers zijn echt voor hydratatie, en niet om te exfoliëren.

Extra tips om uitdroging van je handen te voorkomen

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, toch? In de winter is het daarom goed om handschoenen te dragen. Je handen blijven lekker warm én drogen minder snel uit. Win-win!

Je kan ook zelf een soort nacht-handen-masker maken met een dikke handcrème en katoenen handschoenen. Het zal wel even een nieuwe slaapervaring opleveren, maar zachte handen zijn gegarandeerd! Gebruik geen plastic handschoenen, want dan kan je huid helemaal niet ademen en eindig je waarschijnlijk met gerimpelde oma handjes, alsof je te lang in bad hebt gezeten.

De handzeep die je kiest maakt ook verschil! Probeer daarom op te letten en kies voor een handzeep met een hydraterend effect. Vermijd gewone zeep, want daar drogen je handen nog sneller van uit. Met de juiste verzorging komt het wel goed met die handjes!

Wat is jouw favoriete handcrème?