thuiswerken outfit

Comfy én netjes: de beste outfits om thuis in te werken!

We hebben het afgelopen jaar met z’n allen een stuk meer thuis gewerkt. Je pyjama, ondergoed of joggingbroek zit waarschijnlijk het lekkerst, maar tijdens een online vergadering is dat helaas een wat minder gewaardeerde keuze.

Een leuke outfit schijnt de productiviteit er beter in te houden, en zeg nou eerlijk: in een leuke outfit voel je je ook meer zelfverzekerd, toch? Daarom vind je hier inspiratie voor de beste thuiswerk outfits!

Gebreide jurkjes

De jurk die eigenlijk een lange trui is heeft meerdere namen: soms noem je het een gebreide jurk, soms een sweaterdress en zelfs onder de zoekterm ‘jurk trui’ vind je gebreide jurken.

Dit type jurk is echt een life-hack. Vooral als je een oversized fit kiest lijkt voelt het alsof je een dekentje aan hebt. Wil je de look een fancy upgrade geven? Tailleriempje erbij. Klaar. Zo simpel kan het zijn.

thuiswerken outfit

Deze gebreide jurk vind je bijvoorbeeld bij Otto.nl.

Er bestaan ook blousejurken; die zien er zelfs nog netter uit dan de gemiddelde trui. Je hebt dan wel vaak gedoe met knoopjes, maar in principe zitten die ook best lekker.

Een goed huispak

Huispakken zijn gemaakt om zo comfortabel mogelijk te zijn. Letterlijk. Ze zien er niet zo fancy uit als een outfit met blouse of blazer, maar gelukkig is dat ook lang niet altijd nodig. Casual kan net zo goed stijlvol zijn, en als je eventjes zoekt vind je vanzelf een huispak waar je een paar toffe sneakers onder gooit en zeker mee gezien mag worden.

Zachte stoffen

Heb je je voorgenomen om toch elke dag een ‘normale’ broek aan te trekken en de joggingbroek te laten voor wat het is? Een sterk besluit, waarbij je gelukkig nog steeds meer dan genoeg comfortabele keuzes overhoudt.

Velvet en faux suede zijn bijvoorbeeld stoffen die trendy zijn én heerlijk zacht zitten. Wat dacht je van een teddy jasje? Blouses van satijn chique en voelen stiekem alsof je een pyjama draagt. Kortom: wie mooi wil zijn, kan ook gewoon een zacht stofje aantrekken.

thuiswerken outfits
Nog een voorbeeldje van een comfy item van Otto.nl!

Mom fit & wide fit

Wil je toch echt aan de jeans of pantalon, dan kan de keuze in model het je wat comfortabeler maken. Sinds ik een mom jeans bezit, heb ik bijvoorbeeld nooit meer een skinny jeans aangetrokken: mom jeans zitten zo veel fijner!

Pantalons en andere nette broeken met een wide fit zitten ook echt heerlijk. Haal je favoriete trui of blouse uit de kast en je hebt een nette én comfortabele outfit.

Wat trek jij het liefst aan als je thuiswerkt?