gezichtsverzorging winter

Skincare: gezichtsverzorging tips voor de koude wintermaanden!

Wat voor huidtype je ook hebt: in de wintermaanden kan je gezicht meestal wel wat extra verzorging gebruiken. De lage temperaturen zitten niet mee, maar met deze tips houd je een lekkere, zachte en verzorgde huid.

De basis: een goede moisturizer

Elke huid heeft hydratatie nodig. Bij een droog huidtype is dat wel duidelijk, maar als je een vet huidtype hebt ben je misschien bang dat moisturizers de glans alleen maar benadrukken. Niets is minder waar: je huid produceert namelijk meer oliën als dat van nature ontbreekt. Met een hydraterende crème houd je dat dus op peil en hoeft je huid geen overuren te draaien.

Tips en tricks tegen droge lippen

Een van de vervelendste skincare drama’s in de winter: droge lippen met losse velletjes of zelfs barstjes. Met een kort maar krachtig stappenplan houd je je lippen gehydrateerd en verzorgd.

Begin met een lipscrub. Die zijn van allerlei merken te koop, maar je kan ook zelf lipscrub maken met suiker, een beetje honing en een scheutje olijfolie. Je kan zelfs je tandenborstel gebruiken om je lippen te scrubben! Op deze manier laten velletjes los en worden je lippen weer smooth.

Om je lippen vervolgens te hydrateren zijn er ook weer verschillende opties. Een lippenbalsem ligt het meest voor de hand, maar je kunt ook andere producten gebruiken. Bij mij in huis is vaseline bijvoorbeeld een favorietje. Voor een extra boost bestaan er zelfs hydraterende lipmaskers!

Extra hydratatie voor je huid

In elke skincare routine zit waarschijnlijk wel een moisturizer verwerkt, maar dat is vooral in de koude maanden niet altijd voldoende om je huid gevoed te houden.

Een fijne toevoeging is een goed gezichtsserum, vooral als je een droger huidtype hebt. Deze middeltjes zijn erg geconcentreerd en geven je huid die extra boost. Je kan ze gewoon dagelijks gebruiken, dus dat scheelt. Kies er wel een die bij je huidtype past: als je een gevoelige huid hebt, is het bijvoorbeeld wel belangrijk dat je een mild serum gebruikt.

Ten slotte kun je jezelf van tijd tot tijd verwennen met een voedend gezichtsmasker. Die zijn volop in hydraterende varianten beschikbaar, dus je huid hoeft zeker niet dorstig te blijven. Mijn persoonlijke masker-favorieten zijn van het merk GlamGlow, maar dat is niet het meest budgetvriendelijke merk. Revolution Skincare heeft ook fijne gezichtsmaskers die een stuk betaalbaarder zijn.

Pas je routine aan op het seizoen

Je hoeft niet per se meer producten te gebruiken om je huid in de wintermaanden gehydrateerd en verzorgd te houden: soms werkt het switchen van producten ook. In plaats van meerdere crèmes te gebruiken, kun je bijvoorbeeld ook gewoon een extra hydraterende crème kiezen. Stapel dus niet eindeloos skincare producten, maar pas je routine aan op wat jouw huid op dat moment nodig heeft.

Heb jij last van een droge huid in de winter?