beautybehandelingen thuis

Tips: Beautybehandelingen om jezelf thuis mee te verwennen!

We zitten in deze tijden allemaal een stuk meer thuis. Dat lijkt niet altijd even leuk, maar biedt ook de ideale gelegenheid om jezelf thuis eens helemaal in de watten te leggen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan deze tips voor beautybehandelingen om jezelf in the comfort of your own home mee te verwennen!

Skincare: een fijn gezichtsmasker

Naarmate ik meer thuis zit merk ik dat ik minder make-up draag, en zo een nieuwe interesse heb gevonden: skincare. Een goede basis aan huidverzorging zorgt ervoor dat je er zonder én met make-up stralender uitziet!

Om van skincare écht een lekker verwenmomentje te maken, pak je er een fijn gezichtsmasker bij. Kies wel een soort die bij de behoeftes van je huid past. Weet je het alsnog niet zo goed? Een hydraterend gezichtsmasker kan je eigenlijk nooit de fout mee in gaan. Alle huidtypes -ja, zelfs vettige huidtypes- hebben namelijk hydratatie nodig.

Online kun je eindeloos veel gezichtsmaskers kopen, maar misschien is het ook wel een leuk ideetje om er zelf een te maken: met een geprakte, rijpe banaan en een eetlepel honing heb je al je eigen hydraterend gezichtsmasker geknutseld.

beautybehandelingen thuis

Haarmasker hack

Meestal gebruik ik een haarmasker of conditioner onder de douche nadat ik m’n haar gewassen heb. Nu we toch meer tijd in huis doorbrengen, kunnen we net zo goed de tijd nemen om het haarmasker langer in laten trekken! Je haar kan de voeding zo langer opnemen.

Doe dus lekker je haarmasker in en zet een leuke film of serie aan. Na een paar uurtjes (of zelfs de volgende ochtend) was je het uit en is je haar super zacht!

Een smooth huid

Bij lichaamsontharing is ‘verwennerij’ misschien niet het juiste woord; waxen of epileren voelt op het moment van de daad niet uitermate fijn. Laten we het hier dus op een combinatie tussen self care en onderhoud houden.

Aan de andere kant is het toch echt een heerlijk gevoel om weer helemaal smooth te zijn … neem dus eens de tijd om jezelf te ontharen (tenzij je graag een natural-growth-look rockt, natuurlijk).

Vergeet niet om na het ontharen je huid wat extra kalmerende verzorging mee te geven! Of je nou scheert, epileert of waxt: voor elke methode zijn er speciale middeltjes om je huid weer tot rust te brengen. Toch nog een beetje verwennerij.

Verzorg je handen

Als we naar onze huidige minister president luisteren mogen we onze handen helemaal kapot wassen. Nou, dat klinkt alsof ze ook weer wat extra verzorging kunnen gebruiken! Een handcrème gebruiken ligt voor de hand (ha-ha), maar wist je dat er ook handmaskers bestaan?

Zo geef je de schrale handjes een stuk meer tijd om al die hydratatie op te nemen. Een ander voedend alternatief voor droge handen is handolie. Ik zou zeggen, probeer het eens uit! Je handen zullen je dankbaar zijn.

Vergeet de voetjes niet

Een fijne pedicure sessie organiseer je gewoon in de woonkamer! De pedicure opties voor thuis zijn bijna eindeloos. Wat dacht je van een lekker voetenbadje, een voetenmasker, een verzachtende voetscrub en nog veel meer …

Een professionele pedicurebehandeling is voor ons als beginners misschien niet perfect na te bootsen; ingewikkelde en medische voetenbehandelingen kunnen we beter aan de vakmannen en -vrouwen overlaten… maar je voetjes verwennen met badjes, scrubs, nagellakjes en nog meer kan natuurlijk wel gewoon!

Heb jij wel eens thuis een verwenmomentje in de vorm van een beautybehandeling?