ogen groter laten lijken wimpers

Je ogen groter laten lijken met make-up: tips

Make-up is er om je een prachtige versie van jezelf te laten voelen. Er bestaan ontzettend veel producten om je ogen mee te benadrukken, maar het is dan wel zo handig om te weten hoe je die inzet voor het gewenste resultaat. Heb je kleine ogen, hooded eyes of vind je het gewoon mooi als je ogen groter lijken? Lees dan deze tips om met make-up je ogen groter te laten lijken!

Wit of nude oogpotlood

Een wit of nude lijntje oogpotlood in de waterlijn onder je ogen kan wonderen verrichten. De lichte lijn oogpotlood lijkt op een ‘verlengstuk’ van je oogwit en wekt zo dus de optische illusie van grotere ogen!

ogen groter laten lijken met makeup

De juiste mascara

Wimpers hebben veel invloed op je oogopslag. Gebruik dus een goede mascara die je wimpers optisch verlengt. Vergeet daarbij niet om je wimpers te krullen; hangende wimpers helpen helaas niet mee om je ogen groter te laten lijken met make-up. Mooie, gekrulde wimpers in combinatie met bijvoorbeeld een goede Maybelline mascara is dus de way to go.

Nep wimpers

De juiste nep wimpers kunnen je ogen groter laten lijken, maar let op: de verkeerde vorm kan een averechts effect hebben. Als je bijvoorbeeld nep wimpers gebruikt die erg zwaar zijn en het volume vooral aan de zijkanten zit, kan dit zorgen voor een droopy effect.

Gebruik dus wimpers die lengte hebben, maar niet te zwaar op je oogleden lijken. Het mooist is als de haartjes van de lashes mooi omhoog krullen en de lengte gefocust is op het midden van de wimpers of over de hele wimpers gelijk is. Dit geeft het beste, liftende effect voor groter lijkende ogen!

ogen groter laten lijken wimpers

Highlighter

Een prachtige highlighter trekt aandacht, en daar kunnen we in dit geval mooi gebruik van maken! Voeg aan je look wat highlighter aan je binnenste ooghoekjes en onder je wenkbrauwbot toe.

Oogschaduw: de cut crease

De cut crease is een oogschaduwtechniek die geweldig is voor iedereen met hangende oogleden, Aziatische ogen of een andere vorm van hooded eyes. Het is een optische illusie waarmee je een ‘nieuwe’ arcadeboog creëert. Die plaats je met make-up wat hoger dan je echte arcadeboog, en zo lijken je ogen groter!

No Title

No Description

Gebruik oogschaduw of een oogpotlood om je nieuwe arcadeboog te tekenen. Zoals ik net al noemde, zet je die iets hoger dan je eigen arcadeboog, zodat de make-up niet in de plooi van je oog ‘wegvouwt’ wanneer je klaar bent.

Het bewegend ooglid (onder de nieuwe crease vul je in met een lichte kleur, en boven de lijn blend je een donkere oogschaduw. Je kunt tussendoor concealer gebruiken om de look strak af te werken. Een prachtig contrast met geweldig resultaat!

Laat jij graag je ogen groter lijken met make-up?