badkamer inspiratie

Interieurtips: badkamers om bij weg te dromen

Mooie badkamers kunnen echt een beetje m’n hart stelen, en andersom kan ik een beetje verdrietig worden van een vervallen badkamer. Dit keer kijken we naar de mooie kant. Vandaag deel ik mijn badkamerfantasieën met jullie in de vorm van deze badkamer inspiratie!

Een echte badkuip

Helaas zijn lang niet alle badkamers groot genoeg om er een mooie badkuip in kwijt te kunnen. Aan iedereen die wel een badkamer heeft: tel je zegeningen. Een bad kan ontzettend mooi staan, maar nog belangrijker: je kan wanneer je maar wilt in een veel te heet bad liggen zo lang als je maar wilt. Totdat je huid er door het weken verschrompeld uitziet en daar voorbij.

badkuip badkamer

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een minimalistische, strakke en vrijstaande badkuip. Zo eentje als je hier op de foto ziet. Misschien zet ik er ooit wel eentje op zolder neer, want hier thuis past helaas geen bad in de badkamer. Ik moet toch op de een of andere manier bath bombs nuttig kunnen maken.

De regendouche

Nog zo’n juweeltje voor in de badkamer is een regendouche! Kijk, daar ben ik nou weer wél mee gezegend. Een regendouche geeft net wat meer de complete even-in-je-eigen-wereld-onder-stromend-water-staan-ervaring dan een gewone douchekop.

Regendouches laten zich daarnaast uitermate goed combineren met een inloopdouche; een duo waar ik fan van ben. Bij ons in huis staat die combinatie ook zo. Werkelijk waar prachtig, maar houd wel het doucheputje in de gaten: het water wordt niet tegen gehouden, en een verstopt doucheputje betekent dus dat je hele badkamer in een mum van tijd is uitgerust met een royale laag water.

regendouche inspiratie

Je kan natuurlijk ook een regendouche combineren met een gesloten douche. Op schoonheid hoef je in ieder geval niet in te leveren; er zijn meer dan genoeg prachtige en stijlvolle douchecabines en deurtjes op aarde te vinden.

Van die douchedeuren met een zwart frame trekken mijn aandacht bijvoorbeeld wel, en zo zijn er meer mooie voorbeelden van douchedeuren van Douche concurrent.

Een LED spiegel

Het staat stijlvol én het is kneiterhandig: een LED spiegel! Belichting in de badkamer kan nogal moeilijk uitpakken. Vaak zijn de lichten niet erg sterk of valt het licht precies achter je, terwijl je gewoon je gezicht een beetje fatsoenlijk wilt kunnen zien.

Het chille aan een LED spiegel is dus dat de spiegel de bron van het licht is, wat een beetje het effect van een ringlamp geeft. Als je wel eens make-up in de badkamer opdoet of bijwerkt is het echt ideaal. En zeg nou eerlijk, het geeft ook wel een tof effect aan de badkamer, toch?

led spiegel badkamer

Op deze foto zie je een ronde rakker, maar LED spiegels komen ook in andere vormen en formaten. Voorbeeldje zien? Dan kan je bij de badkamerspiegels van Douche concurrent terecht.

Mocht ik ooit een badkamer hebben die al deze droomonderdelen bevat, dan mag je me even knijpen. Anders geloof ik het niet helemaal.

Wat staat er allemaal in jouw droombadkamer?