zachte voeten krijgen

Life hacks: zo krijg je super zachte voeten!

Skincare, haircare, make-up, nagelverzorging … je hoort het al: bij mij willen de voetjes nog wel eens lichtelijk vergeten worden. Dat is natuurlijk zonde! Met deze tips en hacks zetten we verzorgde voeten even in de spotlight, zodat we allemaal heerlijke, zachte babyvoetjes kunnen krijgen.

Hydraterende voetencrème

Veel water drinken is goed voor de hydratatie van je hele lichaam, maar dat weerhoudt eelt en kloofjes er niet van om jouw voeten te bezetten. Schakel dus hulp van buitenaf in! Wees lief voor je voeten en zoek een goede voetencrème die het liefst zo hydraterend mogelijk is. Té hydraterend bestaat eigenlijk niet.

In één klap super zachte voeten

Zou het niet fijn zijn als er een behandeling of product is waarvan je meteen het resultaat merkt? Exfoliërende sokken komen redelijk in de buurt!

De behandeling is lekker makkelijk: je trekt de exfoliërende sokken aan en houdt ze zo lang aan als de handleiding van het merk aangeeft. Daarna trek je ze uit en begint een uiterst verbijsterend proces: je voeten gaan vervellen. En niet zo’n beetje ook.

Dat ziet er niet per se smakelijk uit, maar hé, je voeten moeten de dode cellen en huidlaagjes toch op de een of andere manier kwijt. Het kan enkele dagen tot ongeveer twee weken duren voordat je voeten ‘klaar’ zijn. Wanneer na een aantal dagen het vervellen stopt zijn jouw allerzachtste voetjes geboren!

zachte voeten krijgen

Zachte voetjes bijhouden

Als je eenmaal het doel van zachte voeten hebt bereikt, wil je dat ook graag zo houden. De eerder genoemde voetencrème is dan een goed plan, maar er zijn meer manieren om het resultaat te onderhouden. Denk dan aan balsem of zelfs een heus voetenmasker!

Bouw je snel eelt op, maar heb je geen zin in vervellende voeten die de exfoliërende sokken je opleveren, dan kun je natuurlijk ook pedicure sessies met een voetvijl en verzorgende crème houden.

Als je er al helemaal een uitgebreide voetenspa van wilt maken, kun je zelfs een speciaal voetenbadje met massagestanden, infrarood en meer verzorgende voetenpoespas aanschaffen. Een lekker voetenmaskertje erna, crème erop en je bent compleet!

Hoe vaak doe jij aan voetverzorging?