wasbare mondkapjes kopen

Mondkapjes die goed passen én comfortabel zitten: ze bestaan!

We moeten er vroeg of laat allemaal aan geloven: de mondkapjes. Ik heb voor lange tijd dit noodzakelijke kwaad nog kunnen ontwijken door het OV als de pest te vermijden en een soort vervroegde-winterslaap-lifestyle aan te houden, maar ook ik moet eraan geloven.

Als het dan toch moet, kan het maar beter lekker zitten! Als het een beetje fashionable is, is dat nóg een pluspuntje. Daarom vertel ik meer over deze mondkapjes die een stuk beter zitten.

Het verstelbare mondkapje

Ik had helemaal niet over deze simpele, maar effectieve variant nagedacht, totdat ik het tegenkwam: een verstelbaar mondkapje. Iedereen heeft natuurlijk andere vormen en maten, en dat mondkapje schiet z’n doel een beetje voorbij als het niet goed zit.

wasbare mondkapjes kopen

Het is nog simpeler dan je veters strikken, want je verstelt deze wasbare mondkapjes gewoon met de trekkoordjes. Het is dus net zo simpel als de capuchon van een hoodie over je hele hoofd straktrekken, totdat er alleen een klein gaatje overblijft om doorheen te spieken. Maar dan met een ander, nobel doel.

Hoe comfortabel is zo’n mondkapje?

Zeggen dat mondkapjes heerlijk zitten is een beetje alsof iemand zegt dat hakken van een bepaald merk heerlijk lopen. Er kan wel een flink verschil zitten in het aantal blaren dat je ermee oploopt, maar echt super lekker zit het nooit – vooral als je ze de hele dag draagt.

Hoewel mondkapjes dragen nooit zal zijn zoals die vrolijke dames in tamponreclames zich lijken te voelen, kunnen ze wel relatief comfortabel zijn – of juist niet. Bepaalde stoffen kunnen bijvoorbeeld allergieën opwekken, of gewoon na een tijdje gaan schuren.

Als je dat even als worst-case-scenario neemt, vallen mondkapjes van hypoallergeen katoen best wel mee. Stukken beter te doen. Naarmate we meer het winterseizoen in duiken gaan mondkapjes trouwens vanzelf fijner zitten, vooral als ze voorkomen dat je neus eraf vriest als je op de bus staat te wachten.

wasbare mondkapjes kopen

Mondkapjes in leuke designs

Er goed uitzien en je geweldig voelen in een outfit wil het leed van kapjes dragen nog wel eens verzachten. Je raadt het al: mondkapjes kopen kan in allerlei kleuren en designs. Van camo tot polka dots en daar voorbij: de keuze is reuze!

Houd je het liever simpel en elegant? Met een zwart mondkapje kan het eigenlijk nooit verkeerd gaan. Staat altijd wel netjes en scheelt wat gedoe.

Draag jij vaak een mondkapje?