shein betrouwbaar ervaring

Is Shein betrouwbaar? Mijn ervaring in deze Shein review!

Shein is toch wel een bijzondere verschijning in de modewereld. De kleding is goedkoop en ziet er soms een beetje te mooi uit om waar te zijn. Is bestellen bij Shein betrouwbaar? Zijn de levertijden oké en hoe zit het met de kwaliteit? Ik deel mijn ervaring in deze Shein review! Daarbij deel ik nog wat handige tips.

Bestellen bij Shein en levertijden

Ik ga in deze Shein review even uit van mijn ervaring, die bestaat uit 2 bestellingen: eentje door mij en eentje door m’n vriend.

Qua prijzen is het sowieso lekker goedkoop. Dat is geen verrassing. Qua levertijden ligt het gemiddelde rond de twee weken, maar zowel ik als mijn vriend hadden geluk en onze bestellingen lagen na een week al op de deurmat. De bestelling van m’n vriend was in tweeën gesplitst en de pakjes kwamen ongeveer een dag na elkaar binnen.

Ik heb de bestellingen in mijn Instagram stories laten zien. Volg me op Instagram (@matteshimmer) als je het leuk vindt om hauls & geshopte items voorbij te zien komen!

De kleding van Shein & kwaliteit

Ze hebben een gi-gan-tisch assortiment aan leuke dingen. Vaak heb je bij Chinese kleding webshops -of ome AliExpress- dat de kwaliteit in het echt een stuk minder is dan het op de foto leek. Ik ben daarin bij Shein bijna niet teleurgesteld: er was maar 1 truitje die van een wat dunnere stof was dan ik verwacht had. Het is trouwens nog steeds evengoed een leuk ding dat ik fijn bij m’n figuur vind staan, dus hij gaat gedragen worden.

kleding van shein
Tof koeiensetje van Shein.

Moet je bij Shein een maatje groter bestellen?

Het heersende idee is vaak dat de maten van Chinese kledingstukken vaak kleiner uitvallen. Bij Shein zijn ze niet op hun achterhoofd gevallen, en ze spelen dan ook goed in op de Europese markt. Niet alleen qua kleding en stijlen, maar ook wat maten betreft. Je hoeft vaak niet per se een maatje groter te pakken, maar let wel op.

Kies wél een grotere maat als:
– Het gaat om kledingstukken die meestal wel klein uitvallen, zoals blazers en items van een stof die niet meerekt, zoals denim zonder stretch.
– Iedereen in de reviews aangeeft dat het klein uitvalt

Kies geen grotere maat als:
– Het kledingstuk al een oversized fit heeft
– Je zeker weet dat de stof erg rekbaar is
– Je het fijner vindt als een kledingstuk nauwsluitend valt
– Er al in de reviews wordt aangegeven dat het kledingstuk groot uitvalt

kleding van shein kwaliteit
Cropped truitje van Shein.

De gouden tip: lees. reviews.

Ik ben aardig goed geslaagd bij Shein, maar heb wel alleen producten gekocht met 100 of meer reviews, en dan het liefst foto reviews. Ik heb bijvoorbeeld een perfecte bralette (voor mijn lastige BH maten) gevonden, maar ik heb het echt alleen besteld omdat iemand in de reviews precies dezelfde maat als ik had en er zeer tevreden mee was.

Lees dus de reviews en baseer daar je oordeel op. Beoordelingen van anderen zeggen echt een stuk meer dan de productomschrijving en foto’s van Shein zelf.

Hoe zit het met retourneren en klantenservice?

Om maar met de deur in huis te vallen: ik retourneer nooit naar het buitenland, dus ik heb daar bij Shein ook geen ervaring mee. Ik voorkom dat ik iets terug hoef te sturen door bij twijfel iets gewoon niet te kopen, of het aan m’n zusje te geven als het alsnog niet past.

Klantenservice heb ik dus ook geen persoonlijke ervaring mee. Mijn extra tip is dus om even goed het retourbeleid door te nemen én met PayPal of creditcard te betalen. PayPal en creditcardbedrijven beschermen namelijk automatisch je aankoop en gelden als een soort mini-verzekering.

Conclusie: is Shein betrouwbaar?

Wat mij betreft krijgt shoppen bij Shein een go, mits je een slimme consument blijft. Voorkom miskopen door reviews goed door te spitten en houd rekening met het feit dat het uit China komt. Tijdens het hoogtepunt van de corona crisis zijn daardoor bijvoorbeeld de levertijden erg flink opgelopen. Nu is dat weer afgezakt, maar houd rekening met dit soort factoren.

Heb jij wel eens iets bij Shein besteld?